preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Dokumenti
POTVRDE

Poštovani roditelji/skrbnici,  

potvrde o školovanju koje se izdaju u tajništvu škole možete preuzeti
samostalno iz e-Dnevnika. 
U padajućem izborniku potrebno je odabrati svrhu izdavanja potvrde te ispisati digitalnu potvrdu o školovanju.  Potvrde su elektronički potpisane i zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima (Zakon o provedbi Uredbe (EU) br. 910/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu i stavljanju izvan snage Direktive 1999/93/EZ; Narodne novine broj 62/17.). 

Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Online rječnici
 

PRODUŽENI BORAVAK
 

Produženi je boravak neobvezan oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave. Provodi se izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti.

Uobičajeno je vrijeme za provođenje aktivnosti u produženom boravku od 11:30 do 16:30 sati. Za vrijeme boravka u školi učenicima je, uz svladavanje nastavnog programa, organizirano vrijeme za odmor, obroke, odmor na zraku, kreativno provođenje slobodnog vremena, učenje, vježbanje i ponavljanje te pisanje zadaće.

Područja rada produženog boravka su: jezično-komunikacijsko (učiti kako učiti, uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije), matematičko-logičko (znanstveno-tehnološko), kulturno-umjetničko (radno-tehničko) i sportsko-rekreacijsko (igre, sport, rekreacija). Također, uz pedagoške radionice, obilježavanje posebnih dana i blagdana, kao i projekata, potičemo osobni i socijalni razvoj učenika.

Organiziramo i provodimo aktivnosti koje uključuju elementarne, štafetne i momčadske igre na otvorenom i/ili u razredu, gledanje animiranih, igranih i dokumentarnih filmova, crtanje i čitanje stripova, slikovnica i knjiga, društvene igre, didaktičke i edukativne igre, uređenje panoa, kreativne, istraživačke, projektne, likovne, dramske, glazbene, plesne i komunikacijske radionice. Provode se i kraće zajedničke aktivnosti: izvješćivanje o proteklom vikendu ili praznicima, rješavanje problema razgovorom, proslave rođendana i slično.

U produženom boravku svakodnevno zadovoljavamo potrebu učenika za kretanjem i boravkom na zraku, provođenjem različitih igara ili šetnjama u bližoj okolici škole. Takva raznolikost sadržaja slobodnog i organiziranog vremena, kreativan i stvaralački pristup u planiranju i realizaciji aktivnosti uključuje učenike u svakodnevni život škole i zajednice te doprinosi cjelovitoj izgradnji učenika.

Projekti predviđeni za školsku godinu 2023./2024. su:

 1. Dan sportske aktivnosti s osobnim trenerom
 2. Posjet Zoološkom vrtu u Osijeku
 3. Svijet je lijep i zanimljiv

Aktivnosti predviđene za školsku godinu 2023./2024. su:

 1. Učenici u šetnji gradom traže znakove dolaska jeseni. Skupljaju lišće od kojega u razredu u skupinama izrađuju sove i uređuju pano sa slovima J, E, S, E, N.
 2. Učenici svladavaju prirodne prepreke prilikom rekreativne šetnje u prirodi.
 3. Učenici uz učiteljičino navođenje i pomoć na karti svijeta traže Europu i Hrvatsku. Spominju još nekoliko europskih zemalja, proučavaju njihove zastave i zanimljivosti bliske učenicima. Učiteljica pozdravlja učenike na nekoliko stranih jezika, a učenici trebaju pogoditi koji su to jezici. Učiteljica govori o Europskom danu jezika. Učenici čitaju zanimljivosti o jezicima, broju i vrsti jezika općenito.
 4. Učenici opisuju svojeg ljubimca pred ostalim učenicima. Oni učenici koji nemaju kućnog ljubimca opisuju kakvog bi ljubimca htjeli imati. Razgovaraju s učiteljicom o zaštiti svih životinja. Čitaju o ugroženim vrstama i gledaju fotografije takvih životinja.
 5. Učenici donose jednostavne i kratke recepte jela od jabuka. Učenici prepisuju i oslikavaju svoje recepte te ih spajaju u zajedničku razrednu kuharicu koju svaki učenik naizmjenično može nositi kući. Učiteljica čita priču „Kako je jabuka dobila svoju zvijezdu“ te pokazuje „zvijezdu“ u jabuci učenicima. Dijeli jabuke učenicima.
 6. Povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja učenici se cijeli tjedan trude pomagati drugima. Zadatak je pomagati drugima, ali i biti zahvalan te primjećivati kad netko pomaže tebi. Na kraju tjedna učenici razgovaraju o tome kako su pomagali drugima, kako su se se osjećali pomažući drugima i jesu li primjetili da im netko pomaže. Učenici govore kad im je pomoć u razredu najpotrebnija i zaključuju da je međusobno pomaganje važno te dogovaraju da se svatko trudi što češće pomagati drugima.
 7. Povodom Međunarodnog dana dječjih prava učenici razgovaraju o pravima djeteta, zapisuju dječja prava i slikaju na što sve djeca diljem svijeta imaju pravo.
 8. Učenici rješavaju zagonetne priče i rješavaju pitanja za razvoj mišljenja kod djece.
 9. Brain gym.
 10. Učiteljica i učenici razgovaraju o načinima komunikacije. Učenici govore jesu li kad pisali pismo i kome. Kako se pismo piše? Kako se šalje? Što treba sadržavati? Tko donosi pisma?
 11. Učenici izrađuju čestitku za svoju obitelj i u nju pišu lijepe želje svojim članovima obitelji.
 12. Učenici smišljaju i izvode koreografiju za jednu od božićnih pjesama po izboru.
 13. Učenici procjenjuju  usvojeno znanje prvoga polugodišta podizanjem prstiju svoje ruke.
 14. Učitelj upoznaje učenike s pojmom volontiranje te s načinima volontiranja. Daje učenicima ideje kako bi oni mogli pomoći drugima. Učenici sami zapisuju ideje kome bi i kako mogli pomoći.
 15. Učenici osmišljavaju nelogične priče.
 16. Učenici čitaju citate o smijehu. Igraju igru gdje jedan učenik nasmijava ostale učenike koji se trude ostati ozbiljni i ne nasmijati se te pokazati zube. Učiteljica i učenici čitaju odabrane viceve, a ostali učenici ocjenjuju vic glasnoćom smijanja.
 17. Svaki učenik dok ostali ne gledaju dolazi pred ploču i zapisuje jednu imenicu, imenice se ne smiju ponavljati. Kad svi napišu imenice, po rukopisu pogađaju tko je napisao koju imenicu.
 18. Učiteljica prikazuje učenicima videozapise situacija u kojima se reproducira himna. Razgovara s učenicima o tome što je to himna i reproducira himnu Republike Hrvatske i nekoliko drugih država. Učenici uz pomoć učiteljice pokušavaju osmisliti himnu razreda tako da će o svakome učeniku napisati neku njegovu vrlinu i nešto po čemu je poseban.
 19. Učenici čitaju slikovnice i slikopriče.
 20. Učitelji izrađuju čestitku za Dan očeva u obliku diplome za najboljeg tatu.
 21. U Tjednu mozga učiteljica učenicima u paru zadaje zadatke. Oni trebaju istražiti zadane zanimljivosti o mozgu pomoću računala i enciklopedija. Rješavaju zagonetke i mozgalice.
 22. Povodom Svjetskog dana zdravlja, učenici čitaju poslovice o zdravlju koje je odabrala učiteljica i komentiraju ih. Učitelj vodi tjelovježbu, a nakon toga se učenici časte voćem koje su donijeli u školu. Učenici u paru radi tjedni jelovnik od ponuđenih namirnica koje se nalaze na fotografijama.
 23. Nekoliko učenika u školu donosi svoje najdraže društvene igre i predstavljaju ih ostalim učenicima. Učenici igraju igre tako da svi probaju igrati ponuđene igre.
 24. Učenici izrađuju čestitku majci za Majčin dan.
 25. Učenici pričaju, prepričavaju i slušaju priče.
 26. Učiteljica prikazuje PowerPoint prezentaciju o Svjetskom danu oceana. Učenici razgovaraju o tome kako oni mogu zaštiti more. Učenici od papira oblikuju ponuđene životinje koje žive u oceanu.
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


ŠKOLSKO ZVONO

      

 

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

 

ŠKOLSKI YT KANAL

 


Korisni linkovi

e-DNEVNIK

Upute za učenike i roditelje

 

 

DEUTSCH ONLINE

 

 EDUVIZIJA
(Portal za učenje)

 

CENTAR ZA SIGURNIJI
INTERNET

HRABRI TELEFON
"Problem je manji kad se podijeli"

 

CENTAR ZA INFORMIRANJE I
SAVJETOVANJE O KARIJERI

 

PRIJAVA I UPIS U SREDNJE ŠKOLE


Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 1103145
Ovaj mjesec: 4924
Danas: 8

RSS Reader
preskoči na navigaciju