preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Dokumenti
POTVRDE

Poštovani roditelji/skrbnici,  

potvrde o školovanju koje se izdaju u tajništvu škole možete preuzeti
samostalno iz e-Dnevnika. 
U padajućem izborniku potrebno je odabrati svrhu izdavanja potvrde te ispisati digitalnu potvrdu o školovanju.  Potvrde su elektronički potpisane i zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima (Zakon o provedbi Uredbe (EU) br. 910/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu i stavljanju izvan snage Direktive 1999/93/EZ; Narodne novine broj 62/17.). 

Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Online rječnici
 

Dragi učenici i poštovani roditelji, 

u slučaju bilo kakvih upita na raspolaganju sam vam na mail adresi:

ines.nikic@skole.hr

 

Kako (još) uspješnije učiti?

 

  • Dobro je imati stalno mjesto za rad: pronađi neko mjesto koje ćeš odrediti za svoje učenje npr. svoj radni stol. Tako ćeš čim sjedneš za radni stol, znati da moraš početi učiti i time si olakšati početak učenja. U tvom radnom prostoru ne treba biti ništa što nema veze s učenjem (npr.igračke), samo tvoje bilježnice, knjige i ostali pribor za rad.
  • Pokušaj prepoznati što ti najviše odgovara tijekom učenja: svi mi učimo na različite načine pa pokušaj isprobati odgovara li ti više ako sjediš dok učiš ili ako npr.  hodaš po sobi? Pomaže li ti slušanje glazbe dok učiš ili te glazba ometa? Hoćeš li lakše zapamtiti gradivo ako npr. nacrtaš nešto što te asocira na naučeno ili pokušaš otpjevati važne definicije? Svatko od nas uči na različite načine i različitim tempom.
  • Postavi si ostvariv plan: nemoj postaviti cilj koji nećeš moći ostvariti. Potrebno je krenuti polako i  dosljedno. Nemoj čekati da se nakupi veća količina gradiva nego uči  svaki dan, po malo. Prema potrebi postupno produži vrijeme učenja i nagradi se za svako uspješno učenje. Svaki pomak na bolje smatraj uspjehom, pa makar to bilo i 10 minuta uspješnog učenja više nego inače.
  • Napravi raspored učenja. Razmisli koliko vremena ti je potrebno da naučiš gradivo svakog nastavnog predmeta i isplaniraj stanke između učenja. Stanka u učenju treba trajati od 10 do 15 minuta i izuzetno je važna. Napravi raspored učenja kojega ćeš se moći pridržavati.  Rasporedi gradivo za učenje: ako je lekcija zahtjevna, podijeli je na manje dijelove i uči dio po dio. Na kraju ponovi sve zajedno.  
  • Učini gradivo što smislenijim. Poveži gradivo sa onim što već znaš. Ako ne razumiješ neku riječ pitaj svoje ukućane za pojašnjenje ili je potraži u rječniku/online. Učenje napamet i bez razumijevanja nema smisla, jer ćeš sve naučeno brzo zaboraviti.
  • Aktivno čitaj. Prepričaj gradivo svojim riječima!  Razmisli što je najvažnije u svakom odlomku koji pročitaš i zabilježi najvažnije riječi u tekstu. Zatim prepričaj sadržaj svakog poglavlja vodeći se zabilježenim riječima. Postavljaj si pitanja tijekom ponavljanja - tako bolje razumiješ i povezuješ činjenice. Kada shvatiš  što učiš već si na pola puta do zapamćivanja.Važno je više puta ponoviti gradivo.  
  • Nagradi se kad nešto naučiš! Čestitaj si  na uspjehu!

 

 

Ako imate neki savjet koji želite podijeli i koji je vama pomogao u učenju i/ili ako imate bilo kakvo drugo pitanje ili ideju o učenju, pozivam vas da mi pišete:

ines.nikic@skole.hr

« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


ŠKOLSKO ZVONO

      

 

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

 

ŠKOLSKI YT KANAL

 


Korisni linkovi

e-DNEVNIK

Upute za učenike i roditelje

 

 

DEUTSCH ONLINE

 

 EDUVIZIJA
(Portal za učenje)

 

CENTAR ZA SIGURNIJI
INTERNET

HRABRI TELEFON
"Problem je manji kad se podijeli"

 

CENTAR ZA INFORMIRANJE I
SAVJETOVANJE O KARIJERI

 

PRIJAVA I UPIS U SREDNJE ŠKOLE


Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 1108958
Ovaj mjesec: 4322
Danas: 3

RSS Reader
preskoči na navigaciju