ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (3.11.-7.11.)
| PON |
Sensia snack + banana
|
| UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Kruh s ABC sirom |
| ČET |
Tortilja
(piletina, salata, rajčica, umak jogo) |
| PET | Kroasana + čokoladno mlijeko |
2. TJEDAN (10.11.-14.11.)
| PON | Hot-dog + naranča |
| UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Piroška sa sirom + jogurt LGG |
| ČET |
Palačinke s pekmezom
(jaja, brašno, šećer, mlijeko) |
| PET |
Sendvič s tunom + jabuka
(tunjevina, kiselo vrhnje, majoneza, luk, salata) |
3. TJEDAN (17.11.-21.11.)
| PON |
Mliječna kifla + voćni jogurt Dukatino
|
| UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Čokoladne pahuljice s mlijekom |
| ČET |
Burek + jogurt
|
| PET | Buhtla s čokoladom + mlijeko |
4. TJEDAN (24.11-28.11.)
| PON |
Prstići sa sirom + voćni jogurt
|
| UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Pašteta od piletine (piletina, luk, vrhnje, začini) |
| ČET |
Lepinja sa šunkom i sirom + Juicy 100% naranča
|
| PET |
Kruh s namazom od lješnjaka + mlijeko |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (3.11.- 7.11.)
| PON | Pileći medaljoni, fino varivo, pecivo |
| UTO | Krpice za zeljem, cordon bleu, pecivo |
| SRI | Grašak s junetinom, svježi krastavci, pecivo |
| ČET | Batak, krumpir tijesto, kupus salata, pecivo |
| PET | Riblji štapići, špinat na mlijeku, pecivo |
2. TJEDAN (10.11.-14.11)
| PON | Svinjski paprikaš s mahunama, pecivo |
| UTO | Špagete bolognese, kupus salata, pecivo |
| SRI | Fino varivo, ćevapi, pecivo |
| ČET | Svinjski rižoto, kiseli krastavci, pecivo |
| PET | Grah varivo, pecivo |
3. TJEDAN (17.11.-21.11.)
| PON | Juneći gulaš, tijesto, cikla, pecivo |
| UTO | Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje |
| SRI | Papikaš mahune, pecivo |
| ČET | Juha, bečki odrezak, rizi bizi, kupus salata, pecivo |
| PET | Tijesto sa sirom, svježi krastavci, pecivo |
4. TJEDAN (24.11.-28.11.)
| PON | Fino varivo, pileći medaljoni, pecivo |
| UTO | Juha, pileći batak, zeleni rižoto, pecivo |
| SRI | Ćevapi, restani krumpir, kupus salata, pecivo |
| ČET | Pečeni batak, pekarski krumpir, svježi krastavci, pecivo |
| PET | Grah varivo, pecivo |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...




