ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (4.11.- 8.11.)
PON | Integralni kruh s maslacem i miješanim džemom + topli čaj s medom i limunom |
UTO | Piletina + mix mješavina |
SRI | Topli sendvič + naranča (integralni kruh, kiselo vrhnje, pureća šunka, sir gauda) |
ČET | Carbonara (tijesto fusili, slanina, vrhnje, začini, jaja) |
PET | Muffin jabuka + puding lagano jutro čokolada (jaja, brašno, cimet, jabuke, mlijeko) |
2. TJEDAN (11.11.- 15.11.)
PON | Kukuruzni prutić + jabuka |
UTO |
Pizza + mandarine * učenici koji idu na Interliber će dobiti lunch paket (sendvič, voda i energetska pločica) |
SRI | Mazalice + jogurt (100% juneće mljeveno meso, jaja, sir gauda, začini) |
ČET | Tortilje (piletina, jogo umak, krastavci, salata, rajčica) |
PET | Palačinke + čokoladno mlijeko (jaja, brašno, mlijeko, pekmez od šljiva) |
3. TJEDAN (18.11.- 22.11.)
PON | NERADNI DAN |
UTO | Rižoto s piletinom |
SRI | Mramorni kolač (jaja, brašno, kakao, mlijeko, šećer) |
ČET | Zdravi sendvič + voćni jogurt (integralno pecivo, pileća salama, sirni namaz, povrće) |
PET | Senisa snack + banana |
4. TJEDAN (25.11.- 29.11.)
PON | Lepinja šunka sir |
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Pašteta od piletine + kruška (piletina, začini, kiseli krastavci, luk crveni, kuhana jaja) |
ČET | Tijesto sa piletinom i povrćem |
PET | Zvrk sir + jogurt |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (4.11.- 8.11.)
PON | Svinjski rižoto, salata, kruh |
UTO | Pileći medaljoni, pekarski krumppir, salata, kruh |
SRI | Grašak varivo s hrenovkama, kruh |
ČET | Juha, pljeskavica, pire krumpir, salata, kruh |
PET | Juha, tortelini sa špinatom u umaku od sira, salata |
2. TJEDAN (11.11.- 15.11.)
PON | Fino varivo, ćevapi, kruh |
UTO | Juha, bečki odrezak, pekarski krumpir, salata, kruh |
SRI | Mesne okruglice, pire krumpir, kruh |
ČET | Juha, pileći medaljoni, zeleni rižoto, salata |
PET | Pohani sir, pečeni krumpir, salata, kruh |
3. TJEDAN (18.11.- 22.11.)
PON | NERADNI DAN |
UTO | Špagete Bolonjez, salata, kruh |
SRI | Junetina s graškom, pire krumpir, kruh |
ČET | Grah, kobasica, kruh |
PET | Juha, krumpir s tijestom, salata, kruh |
4. TJEDAN (25.11.- 29.11.)
PON | Varivo od kelja, pljeskavica, kruh |
UTO | Tijesto s mesom, salata, kruh |
SRI | Paprikaš mahune, kruh |
ČET | Juha, pileći file na žaru, kroketi, kruh |
PET | Riblji štapići, pečeni krumpir, salata, kruh |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...