ŠKOLSKA KUHINJA

MARIO BOŠNJAK, kuhar

ELIZABETA PERIĆ, kuharica

Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).

JELOVNIK- UŽINA

1. TJEDAN (29.9.-3.10.)
PON
Muffin + mlijeko
UTO Pizza + sok
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)
SRI Zvrk piletina i jogurt
ČET
Hot dog sa sirom
PET Kroasan + čokoladno mlijeko 
2. TJEDAN (6.10.- 10.10.)
PON  Zvrk sa sirom i jogurtom LGG
UTO Pizza + Cedevita
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)
SRI Štrudla s malinama i vanilijom + mlijeko
ČET
Tortilja i grčki jogurt
PET
Integralni kruh s maslacem i medom
3. TJEDAN (13.10.-17.10.)
PON
Piroška s hrenovkom + mlijekom
UTO Pizza + Cedevita
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)
SRI Topli sendvič i jabuka
ČET
Lepinja sa sirom + jogurt
PET Palačinke s čokoladom + čaj
4. TJEDAN (20.10-24.10.)
PON
Kukruzni prutić i kinder milkschnite
UTO Pizza + cedevita
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)
SRI Mazalice + jogurt
(100% juneće mljeveno meso, jaja, sir gauda, začini)
ČET
Tortilje i jabuka
(Piletina, jogo umak, krastavci, salata, rajčica)
PET
Muffin i čokoladno mlijeko
(Jaja, brašno, mlijeko, orašasti plodovi)
5. TJEDAN (27.10-31.10.)
PON Kroasana + čaj
UTO Pizza + cedevita
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)
SRI Slanac + jogurt
ČET
Zdravi sendvič i jabuka
(Integralno pecivo, pileća salama, sirni namaz, povrće)
PET
Cornflackes s mlijekom

JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK

1. TJEDAN (1.10.- 3.10.)
SRI Grašak s hrenovkama, pecivo
ČET Špageti Bolonjez, salata, pecivo
PET Riblji štapići, rizi-bizi, salata

 

2. TJEDAN (6.10.-10.10)
PON Fino varivo, pileći medaljoni, pecivo
UTO Pečeni batak, pekarski krumpir, salata, pecivo
SRI Ćevapi, restani krumpir, salata, pecivo
ČET Bečki odrezak, rizi-bizi, salata, pecivo
PET Juha, pohani sir, zeleni rižoto, pecivo
3. TJEDAN (13.10.-17.10.)
PON Svinjski rižoto, salata, pecivo
UTO Pileći medaljoni, krumpir tijesto, salata, pecivo
SRI Špageti bolonjez, salata, pecivo
ČET Piletina na žaru, kroketi, salata, pecivo
PET Grah, kobasica, pecivo
4. TJEDAN (20.10.-24.10.)
PON Paprikaš s mahunama, pecivo
UTO Juha, bečki odrezak, rižoto, salata
SRI Pljeskavice, restani krumpir, salata, pecivo
ČET Pileći file na žaru, fino varivo, pecivo
PET Riblji štapići, špinat na mlijeku, pecivo
5. TJEDAN (27.10.-31.10.)
PON Grašak s junetinom, pecivo
UTO Juha, pečena piletina, rizi-bizi, pecivo
SRI Ćevapi, kroketi, salata, pecivo
ČET Bečki odrezak, krpice sa zeljem, pecivo
PET Grah s kobasicom, pecivo
NOVOSTI U JELOVNIKU

NOVOSTI U JELOVNIKU

Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...

Pročitajte više
Skip to content