ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (2.6.- 6.6.)
PON | Cornflakes s mlijekom |
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Pecivo sa sirom + jagode
|
ČET |
Štrudla s jabukama
|
PET |
Kroasana + mlijeko
|
2. TJEDAN (9.6.-13.6.)
PON |
Meksička pita + Juicy 100 % naranča
|
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Muffin (jaja, brašno, šećer, cimet, jabuke, mlieko) |
ČET |
Jastučići sa šunkom i sirom + voda
|
PET | Kukuruzni prutić |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (2.6.- 6.6.)
PON | Krpice sa zeljem, Cordon bleu, pecivo |
UTO | Piletina na žaru, zeleni rižoto, salata, pecivo |
SRI | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
ČET | Juha, krumpir s tijestom, salata. pecivo |
PET | Pohani sir, špinat, pecivo |
2. TJEDAN (9.6.-13.6.)
PON | Juha, tijesto s mesom, salata, pecivo |
UTO | Paprikaš mahune, pecivo |
SRI | Ćevapi, pekarski krumpir, pecivo |
ČET | Juha, svinjski rižoto, salata, pecivo |
PET | Riblji štapići, blitva-krumpir, pecivo |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...
