ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (8.9.- 12.9.)
PON | Perec i jogurt |
UTO | Pizza + sok (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Zdravi sendvič (pecivo kukuruzno, sir, pureća šunka, svježi krastavac) |
ČET |
Palačinke s čokoladom
|
PET |
Štangica malina-vanilija + mlijeko
|
2. TJEDAN (15.9.-19.9.)
PON |
Kroasana čoko lješnjak+ mlijeko
|
UTO | Pizza + sok (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Integralni sendvič s pilećim prsima |
ČET |
Lepinja sa sirom + Cedevita
|
PET | Zvrk sa sirom + jogurt |
3. TJEDAN (22.9.-26.9.)
PON |
Pecivo s hrenovkom + mlijeko
|
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Topli sendvič + jogurt |
ČET |
Tortilje + jabuka
|
PET | Palačinke s pekmezom |
4. TJEDAN (29.9.-3.10.)
PON |
Muffin + mlijeko
|
UTO | Pizza + sok (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Zvrk piletina i jogurt |
ČET |
Hot dog sa sirom
|
PET | Kroasan + čokoladno mlijeko |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (9.9.- 12.9.)
UTO | Pileći medaljoni, restani krumpir, salata, pecivo |
SRI | Bečki odrezak, rizi bizi, salata |
ČET | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
PET | Juha, krpice sa zeljem, riblji štapići, pecivo |
2. TJEDAN (15.9.-19.9.)
PON | Paprikaš mahune, pecivo |
UTO | Juha, ćevapi, pekarski krumpir, pecivo |
SRI | Pileći medaljoni, restani krumpir, salata, pecivo |
ČET | Pečeni batak, fino varivo, pecivo |
PET | Pohani sir, zeleni rižoto, kruh |
3. TJEDAN (22.9.-26.9.)
PON | Svinjski rižoto, salata, pecivo |
UTO | Junetina s graškom, pecivo |
SRI | Špageti bolonjez, salata, pecivo |
ČET | Piletina na žaru, zeleni rižoto, salata, pecivo |
PET | Grah, kobasica, kruh |
4. TJEDAN (29.9.-30.9.)
PON | Paprikaš s mahunama, pecivo |
UTO | Juha, bečki odrezak, riža, salata |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...
