ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (29.9.-3.10.)
PON |
Muffin + mlijeko
|
UTO | Pizza + sok (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Zvrk piletina i jogurt |
ČET |
Hot dog sa sirom
|
PET | Kroasan + čokoladno mlijeko |
2. TJEDAN (6.10.- 10.10.)
PON | Zvrk sa sirom i jogurtom LGG |
UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Štrudla s malinama i vanilijom + mlijeko |
ČET |
Tortilja i grčki jogurt
|
PET |
Integralni kruh s maslacem i medom
|
3. TJEDAN (13.10.-17.10.)
PON |
Piroška s hrenovkom + mlijekom
|
UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Topli sendvič i jabuka |
ČET |
Lepinja sa sirom + jogurt
|
PET | Palačinke s čokoladom + čaj |
4. TJEDAN (20.10-24.10.)
PON |
Kukruzni prutić i kinder milkschnite
|
UTO | Pizza + cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Mazalice + jogurt (100% juneće mljeveno meso, jaja, sir gauda, začini) |
ČET |
Tortilje i jabuka
(Piletina, jogo umak, krastavci, salata, rajčica) |
PET |
Muffin i čokoladno mlijeko (Jaja, brašno, mlijeko, orašasti plodovi) |
5. TJEDAN (27.10-31.10.)
PON | Kroasana + čaj |
UTO | Pizza + cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Slanac + jogurt |
ČET |
Zdravi sendvič i jabuka
(Integralno pecivo, pileća salama, sirni namaz, povrće) |
PET |
Cornflackes s mlijekom |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (1.10.- 3.10.)
SRI | Grašak s hrenovkama, pecivo |
ČET | Špageti Bolonjez, salata, pecivo |
PET | Riblji štapići, rizi-bizi, salata |
2. TJEDAN (6.10.-10.10)
PON | Fino varivo, pileći medaljoni, pecivo |
UTO | Pečeni batak, pekarski krumpir, salata, pecivo |
SRI | Ćevapi, restani krumpir, salata, pecivo |
ČET | Bečki odrezak, rizi-bizi, salata, pecivo |
PET | Juha, pohani sir, zeleni rižoto, pecivo |
3. TJEDAN (13.10.-17.10.)
PON | Svinjski rižoto, salata, pecivo |
UTO | Pileći medaljoni, krumpir tijesto, salata, pecivo |
SRI | Špageti bolonjez, salata, pecivo |
ČET | Piletina na žaru, kroketi, salata, pecivo |
PET | Grah, kobasica, pecivo |
4. TJEDAN (20.10.-24.10.)
PON | Paprikaš s mahunama, pecivo |
UTO | Juha, bečki odrezak, rižoto, salata |
SRI | Pljeskavice, restani krumpir, salata, pecivo |
ČET | Pileći file na žaru, fino varivo, pecivo |
PET | Riblji štapići, špinat na mlijeku, pecivo |
5. TJEDAN (27.10.-31.10.)
PON | Grašak s junetinom, pecivo |
UTO | Juha, pečena piletina, rizi-bizi, pecivo |
SRI | Ćevapi, kroketi, salata, pecivo |
ČET | Bečki odrezak, krpice sa zeljem, pecivo |
PET | Grah s kobasicom, pecivo |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...
