ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (5.5.- 9.5.)
PON | Čoko-lješnjak kroasana + mlijeko |
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Kruh s maslacem i medom + voće
|
ČET |
Tortilje
(piletina, sir gauda, umak vrhnje, krastavci)
|
PET |
Pereca + jogurt
|
2. TJEDAN (12.5.-16.5.)
PON |
Hrenovka u tijestu + voće
|
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Sendvič s tunjevinom (tunjevina, sir, salata, kiselo vrhnje, rajčica) |
ČET |
Lepinja sa šunkom i sirom + Juicy 100 % naranča
|
PET | Muffin |
3. TJEDAN (19.5.-23.5.)
PON | Sendvič s piletinom + Cedevita |
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Kruh s ABC sirom + voće
|
ČET |
Palačinke s čokoladom + mlijeko
|
PET | Zvrk sa špinatom i sirom + jogurt |
4. TJEDAN (26.5.-30.5.)
PON | Krofna s marmeladom + mlijeko |
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Sendvič + voće + voda
|
ČET | NENASTAVNI DAN – DAN ŠKOLE |
PET | NERADNI DAN – DAN DRŽAVNOSTI |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (5.5.- 9.5.)
PON | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
UTO | Juha, pileći medaljoni, pire krumpir, salata, pecivo |
SRI | Bečki odrezak, rižoto, salata |
ČET | Paprikaš mahune, pecivo |
PET | Juha, tijesto s krumpirom, salata, pecivo |
2. TJEDAN (12.5.-16.5.)
PON | Paprikaš mahune, pecivo |
UTO | Juha, ćevapi, pekarski krumpir, pecivo |
SRI | Tjesto s mesom, salata, pecivo |
ČET | Svinjski rižoto, salata, pecivo |
PET | Riblji štapići, blitva-krumpir, pecivo |
3. TJEDAN (19.5.-23.5.)
PON | Grašak varivo s hrenovkama, pecivo |
UTO | Piletina na žaru, zeleni rižoto, salata, pecivo |
SRI | Grah, kobasica, kruh |
ČET | Juha, Bečki odrezak, rižoto, salata |
PET | Tjestenina sa sirom, pecivo |
4. TJEDAN (26.5.-30.5.)
PON | Junetina s graškom, pecivo |
UTO | Špagete Bolognese, salata, pecivo |
SRI | Pileći medaljoni, rizi-bizi, salata, pecivo |
ČET | NENASTAVNI DAN – DAN ŠKOLE |
PET | NERADNI DAN – DAN DRŽAVNOSTI |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...
