ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (2.12.- 6.12.)
PON | Integralni kruh s maslacem i medom + topli čaj s medom i limunom |
UTO | Pizza |
SRI | Sendvič s piletinom (integralno pecivo, pileća šunka, sir gauda) |
ČET | Tortilja s piletinom (piletina, salata, rajčica, sir gauda, umak od vrhnja) |
PET | Palačinke + jabuka |
2. TJEDAN (9.12.- 13.12.)
PON | Kroasana + čokoladno mlijeko |
UTO | Pizza + naranča (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Hot dog sa sirom |
ČET | BOŽIĆNI SAJAM |
PET | Muffin s jabukom |
3. TJEDAN (18.12.- 22.12.)
PON | Zvrk sa sirom + jogurt |
UTO | Pizza |
SRI | Integralni kruh s ABC sirom + banana |
ČET | Zdravi sendvič (integralno pecivo, pileća salama, sirni namaz, povrće) |
PET | Krofna |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (2.12.- 6.12.)
PON | Pileći medaljoni, pekarski krumpir, salata, kruh |
UTO | Špageti bolognese, salata, kruh |
SRI | Grašak varivo s hrenovkama, kruh, voće |
ČET | Juha, pljeskavica, špinat, kruh |
PET | Riblji štapići, blitva s krumpirom, kruh |
2. TJEDAN (9.12.- 13.12.)
PON | Fino varivo, ćevapi, kruh |
UTO | Juha, bečki odrezak, riža, kruh |
SRI | Paprikaš s mahunama, kruh, voće |
ČET | Mesne okruglice u rajčici, pire krumpir, kruh |
PET | Tjestenina sa sirom |
3. TJEDAN (18.12.- 22.12.)
PON | Kelj varivo, Cordon bleu, kruh |
UTO | Tjestenina s mesom, salata, kruh |
SRI | Juha, batak, mlinci, kruh, voće |
ČET | Junetina u grašku, tijesto, salata, kruh |
PET | Grah s kobasicama, kruh |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...