ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (1.12.-5.12.)
| PON |
Zvrk sa jogurtom i sirom + jogurt LGG
|
| UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Integralni kruh s maslacem i medom + čaj |
| ČET |
Tortilja + grčki jogurt
|
| PET | Štrudla s malinom i vanilijom + mlijeko |
2. TJEDAN (8.12.-12.12.)
| PON | Piroška s hrenovkom + mlijeko |
| UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Topli sendvič + jabuka (Integralni kruh, kiselo vrhnje, pureća šunka, sir gauda) |
| ČET |
Lepinje sa sirom i jogurt
|
| PET |
Božićni sajam – Nenastavni dan
|
3. TJEDAN (15.12.-19.12)
| PON |
Kukuruzni prutić + voćni jogurt
|
| UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
| SRI | Slanac + jogurt |
| ČET |
Tortilje + jabuka
(piletina, jogo umak, krastavci, salata, rajčica) |
| PET | Muffin + čokoladno mlijeko (jaja, brašno, mlijeko, orašasti plodovi) |
4. TJEDAN (22.12-23.12.)
| PON |
Kroasana + čaj
|
| UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (1.12.- 5.12.)
| PON | Špagete bolognese, salata, pecivo |
| UTO | Pileća prsa, kroketi, pecivo |
| SRI | Varivo od graška s hrenovkama, pecivo |
| ČET | Fino varivo, pileći medaljoni, pecivo |
| PET | Riblji štapići, špinat na mlijeku, pecivo |
2. TJEDAN (8.12.-12.12)
| PON | Paprikaš s mahunama, pecivo |
| UTO | Bečki odrezak, rizi-bizi, salata, pecivo |
| SRI | Fino varivo, ćevapi, pecivo |
| ČET | Svinjski rižoto, salata, pecivo |
| PET | Grah varivo, pecivo |
3. TJEDAN (15.12.-19.12.)
| PON | Tijesto s mesom, salata, pecivo |
| UTO | Juha, bečki odrezak, rizi bizi, salata, pecivo |
| SRI | Varivo od kelja, kobasica, pecivo |
| ČET | Pileći medaljoni, restani krumpir, salata, pecivo |
| PET | Grah varivo, pecivo |
4. TJEDAN (22.12.-23.12.)
| PON | Junetina s graškom, pecivo |
| UTO | Juha, pečena piletina, zeleni rižoto, salata, pecivo |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...




