ŠKOLSKA KUHINJA

MARIO BOŠNJAK, kuhar

ELIZABETA PERIĆ, kuharica

Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).

JELOVNIK- UŽINA

1. TJEDAN (4.11.- 8.11.)
PON Integralni kruh s maslacem i miješanim džemom + topli čaj s medom i limunom 
UTO Piletina + mix mješavina 
SRI Topli sendvič + naranča
(integralni kruh, kiselo vrhnje, pureća šunka, sir gauda)
ČET Carbonara 
(tijesto fusili, slanina, vrhnje, začini, jaja)
PET Muffin jabuka + puding lagano jutro čokolada
(jaja, brašno, cimet, jabuke, mlijeko)
2. TJEDAN (11.11.- 15.11.)
PON Kukuruzni prutić + jabuka
UTO

Pizza + mandarine
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)

* učenici koji idu na Interliber će dobiti lunch paket (sendvič, voda i energetska pločica)

SRI Mazalice + jogurt
(100% juneće mljeveno meso, jaja, sir gauda, začini)
ČET Tortilje 
(piletina, jogo umak, krastavci, salata, rajčica)
PET Palačinke +  čokoladno mlijeko
(jaja, brašno, mlijeko, pekmez od šljiva)
3. TJEDAN (18.11.- 22.11.)
PON NERADNI DAN
UTO Rižoto s piletinom
SRI Mramorni kolač
(jaja, brašno, kakao, mlijeko, šećer)
ČET Zdravi sendvič + voćni jogurt
(integralno pecivo, pileća salama, sirni namaz, povrće)
PET Senisa snack + banana 
4. TJEDAN (25.11.- 29.11.)
PON Lepinja šunka sir 
UTO Pizza
(50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano)
SRI Pašteta od piletine + kruška
(piletina, začini, kiseli krastavci, luk crveni, kuhana jaja)
ČET Tijesto sa piletinom i povrćem 
PET Zvrk sir + jogurt 

JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK

1. TJEDAN (4.11.- 8.11.)
PON Svinjski rižoto, salata, kruh
UTO Pileći medaljoni, pekarski krumppir, salata, kruh
SRI Grašak varivo s hrenovkama, kruh
ČET Juha, pljeskavica, pire krumpir, salata, kruh
PET Juha, tortelini sa špinatom u umaku od sira, salata
2. TJEDAN (11.11.- 15.11.)
PON Fino varivo, ćevapi, kruh
UTO Juha, bečki odrezak, pekarski krumpir, salata, kruh
SRI Mesne okruglice, pire krumpir, kruh
ČET Juha, pileći medaljoni, zeleni rižoto, salata
PET Pohani sir, pečeni krumpir, salata, kruh
3. TJEDAN (18.11.- 22.11.)
PON NERADNI DAN
UTO Špagete Bolonjez, salata, kruh
SRI Junetina s graškom, pire krumpir, kruh
ČET Grah, kobasica, kruh
PET Juha, krumpir s tijestom, salata, kruh
4. TJEDAN (25.11.- 29.11.)
PON Varivo od kelja, pljeskavica, kruh
UTO Tijesto s mesom, salata, kruh
SRI Paprikaš mahune, kruh
ČET Juha, pileći file na žaru, kroketi, kruh
PET Riblji štapići, pečeni krumpir, salata, kruh
NOVOSTI U JELOVNIKU

NOVOSTI U JELOVNIKU

Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...

Pročitajte više
Skip to content