ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (3.3.- 7.3.)
PON | Sensia snack + banana |
UTO | Krofna s čokoladom |
SRI | Kruh sa ABC sirom |
ČET |
Tortilje
(piletina, salata, rajčica, umak jogo)
|
PET |
Kroasana + čokoladno mlijeko
|
2. TJEDAN (10.3.- 14.3.)
PON | Hot-dog + naranča |
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Sendvič + jogurt LGG |
ČET |
Palačinke s pekmezom
(jaja, brašno, šećer, mlijeko) |
PET | Sendvič tuna + jabuka (tunjevina, kiselo vrhnje, majoneza, luk, salata) |
3. TJEDAN (17.3.-21.3.)
PON | Mliječna kifla + voćni jogurt Dukatino |
UTO | Pizza + jabuka (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Piroška sa sirom
|
ČET |
Topli sendvič
(sir gauda, pureća šunka, jaja, vrhnje)
|
PET | Buhtla s čokoladom + mlijeko |
4. TJEDAN (24.3.-28.3.)
PON | Prstići sa sirom + voćni jogurt |
UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Pašteta od piletine
(piletina, luk, vrhnje, začini)
|
ČET | Lepinja sa šunkom i sirom + Juicy 100 % naranča |
PET | Kruh s namazom od lješnjaka + mlijeko |
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
1. TJEDAN (3.3.- 7.3.)
PON | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
UTO | Varivo od kelja, Cordon bleu, pecivo |
SRI | Juha, pileći medaljoni, pire krumpir, pecivo |
ČET | Špageti bolognese, salata, pecivo |
PET | Riblji štapići, blitva krumpir, pecivo |
2. TJEDAN (10.3.- 14.3.)
PON | Grašak varivo s hrenovkom, pecivo |
UTO | Juha, ćevapi, pekarski krumpir, pecivo |
SRI | Svinjski rižoto, salata, pecivo |
ČET | Paprikaš mahune, pecivo |
PET | Grah varivo, kobasica, pecivo |
3. TJEDAN (17.3.- 21.3.)
PON | Krpice sa zeljem, Cordon bleu, pecivo |
UTO | Fino varivo, pljeskavica, pecivo |
SRI | Juha, pileći medaljoni, restani krumpir, salata, pecivo |
ČET | Piletina na žaru, zeleni rižoto, salata, pecivo |
PET | Juha od rajčice, tjestenina sa sirom |
4. TJEDAN (24.3.- 28.3.)
PON | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
UTO | Junetina s graškom, pecivo |
SRI | Juha, Bečki odrezak, rižoto, salata |
ČET | Tijesto s mesom, salata, pecivo |
PET | Juha, tijesto s krumpirom, salata, pecivo |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...
