ŠKOLSKA KUHINJA
MARIO BOŠNJAK, kuhar
ELIZABETA PERIĆ, kuharica
Škola sudjeluje u nacionalnoj strategiji Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.
Učenici, uz užinu, jednom tjedno dobiju voće (jabuka ili kruška) te mliječne proizvode (mlijeko ili jogurt).
JELOVNIK- UŽINA
1. TJEDAN (1.4.- 4.4.)
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Kruh s maslacem i medom + mlijeko
|
ČET |
Tortilje + voće
(piletina, sir, kiselo vrhnje, kiseli krastavci)
|
PET |
Pita s krumpirom + jogurt
|
2. TJEDAN (7.4.-11.4.)
PON |
Sendvič s piletinom + Cedevita
(piletina, fino pecivo, sir gauda, vrhnje)
|
UTO | Pizza (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI | Cornflakes s mlijekom |
ČET |
Palačinke s čokoladom + mlijeko
|
PET | Slani klipić sa sirom |
3. TJEDAN (14.4.-18.4)
PON | Lepinja sa šunkom i sirom |
UTO | Pizza + jabuka (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Štrudla s malinom i vanilijom
|
ČET |
ODMOR UČENIKA
|
PET | ODMOR UČENIKA |
4. TJEDAN (21.4.-25.4.)
PON | ODMOR UČENIKA |
UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Kruh s ABC sirom + voće
|
ČET | Hrenovka u tijestu + Juicy 100 % jabuka |
PET | Muffin jabuka + čaj |
5. TJEDAN (28.4.-30.4.)
PON | Pereca + jogurt |
UTO | Pizza + Cedevita (50% integralno brašno, rajčica, sir gauda, šunka za pizzu, origano) |
SRI |
Kruh s maslacem i medom + mlijeko
|
JELOVNIK- PRODUŽENI BORAVAK
JELOVNIK ZA TRAVANJ JE U IZRADI!
1. TJEDAN (1.4.-4.4.)
UTO | Piletina na žaru, zeleni rižoto, salata, pecivo |
SRI | Krpice sa zeljem, Cordon bleu, pecivo |
ČET | Fino varivo, pljeskavica, pecivo |
PET | Riblji štapići, blitva krumpir, pecivo |
2. TJEDAN (7.4.-11.4.)
PON | Grašak varivo s hrenovkom, pecivo |
UTO | Juha, pileći medaljoni, restani krumpir, salata pecivo |
SRI | Svinjski rižoto, salata, pecivo |
ČET | Paprikaš mahune, pecivo |
PET | Juha, tijesto s krumpirom, salata, pecivo |
3. TJEDAN (14.4.-18.4.)
PON | Tijesto s mesom, salata, pecivo |
UTO | Juha, ćevapi, pekarski krumpir, pecivo |
SRI | Juha od rajčice, tijesto sa sirom |
ČET | ODMOR UČENIKA |
PET | ODMOR UČENIKA |
4. TJEDAN (21.4.-25.4.)
PON | ODMOR UČENIKA |
UTO | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
SRI | Junetina s graškom, pecivo |
ČET | Juha, bečki odrezak, rizi-bizi, salata |
PET | Pohani sir, krumpir-blitva, pecivo |
5. TJEDAN (28.4.-30.4.)
PON | Svinjski paprikaš, tjestenina, salata, pecivo |
UTO | Špagete Bolognese, salata, pecivo |
SRI | Juha, pileći medaljoni, špinat, pecivo |
NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Od 14. do 18. listopada 2024. , u našoj školi, proveden je Nacionalni tjedan školskog doručka koji je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog...
NOVOSTI U JELOVNIKU
Naši kuhari, Elizabeta i Mario, pravili su paštetu od tune koja se učenicima jako svidjela.Na slikama, osim paštete, možete vidjeti izradu tjestenine od durum pšenice koju su naši učenici jeli u kombinaciji sa sirom. Naše vrijedne kuhare učenici su nagradili praznim...
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA – ŽIVJETI ZDRAVO
Ovogodišnja proslava nacionalnog Tjedna školskog doručka odvijala se i u OŠ Svete Ane u Osijeku, u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. s istraživačko -edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“, i to pod budnim okom naših učenika koji su bili podijeljeni u...
