Datum objave: 9. siječnja 2025.
Kategorija: Blog Školski blog

Nastavak našeg sudjelovanja u projektu FoodEducators, koji za cilj ima podizanje svijesti o održivosti, smanjenju otpada hrane i promociji zdravih prehrambenih navika, ostvarili smo objavom recepta naše učenice Mije Blažeke u Blagdanskoj kuharici za smanjenje otpada. Ovaj recept nije samo obična kulinarska kreacija, već je pažljivo osmišljen kako bi se iskoristili ostaci hrane koji često završe u smeću. Njegovom pripremom, učenica je uspjela pokazati kreativnost, ali i važnost smanjenja otpada kroz svakodnevne navike.

Projekt naglašava kako malene promjene u svakodnevnim životima poput boljeg planiranja obroka i korištenja ostataka hrane, mogu imati dugoročne pozitivne učinke. Sudjelovanjem u Foodeducatorsu, naša učenica nije samo doprinosila smanjenju otpada hrane, već je i postala aktivni ambasador održivog življenja koji svojim primjerom inspirira i druge.

Projekt Foodeducators nastavlja se širiti, a kuharica koja uključuje recepte kao što je ovaj, doprinosi jačanju svijesti o važnosti smanjenja otpada hrane. Nadamo se da će mnogi drugi učenici, roditelji i učitelji u budućnosti koristiti ove recepte koji će im pomoći da u svakodnevnom životu donesu ekološki odgovorne odluke.

učiteljice Ana Bilmez i Ana Pilipović

PROČITAJTE JOŠ…

DJEČJI TJEDAN I EMPATIJA

DJEČJI TJEDAN I EMPATIJA

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja inicijativa i aktivnost Saveza društava „Naša djeca“ i lokalnih DND-ova posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Uvijek se održava u prvom tjednu listopada i traje sedam dana. Za ovu godinu odabrana je tema EMPATIJA -...

MALA ŠKOLA EMPATIJE

MALA ŠKOLA EMPATIJE

Voditeljice Martina Tokić i Viktorija-Silvija Roguljić održavaju radionice iz projekta „Mala škola empatije“ za čiju su provedbu prošle edukaciju u Zagrebu. Radionice se održavaju u našoj školi kao suradničkoj školi, s učenicima od 1. do 5. razreda u okviru Sata...

MLADI I MED

MLADI I MED

Učenici razredne nastave, sa svojim učiteljicama, sudjelovali su u petak, 3. listopada, u manifestaciji „Mladi i med“. Manifestacija se održala na Trgu Ante Starčevića u organizaciji pčelarske udruge „Pčela“. Cilj manifestacije je potaknuti potrošnju meda, posebno...

Skip to content