Datum objave: 9. siječnja 2025.
Kategorija: Blog Školski blog

Nastavak našeg sudjelovanja u projektu FoodEducators, koji za cilj ima podizanje svijesti o održivosti, smanjenju otpada hrane i promociji zdravih prehrambenih navika, ostvarili smo objavom recepta naše učenice Mije Blažeke u Blagdanskoj kuharici za smanjenje otpada. Ovaj recept nije samo obična kulinarska kreacija, već je pažljivo osmišljen kako bi se iskoristili ostaci hrane koji često završe u smeću. Njegovom pripremom, učenica je uspjela pokazati kreativnost, ali i važnost smanjenja otpada kroz svakodnevne navike.

Projekt naglašava kako malene promjene u svakodnevnim životima poput boljeg planiranja obroka i korištenja ostataka hrane, mogu imati dugoročne pozitivne učinke. Sudjelovanjem u Foodeducatorsu, naša učenica nije samo doprinosila smanjenju otpada hrane, već je i postala aktivni ambasador održivog življenja koji svojim primjerom inspirira i druge.

Projekt Foodeducators nastavlja se širiti, a kuharica koja uključuje recepte kao što je ovaj, doprinosi jačanju svijesti o važnosti smanjenja otpada hrane. Nadamo se da će mnogi drugi učenici, roditelji i učitelji u budućnosti koristiti ove recepte koji će im pomoći da u svakodnevnom životu donesu ekološki odgovorne odluke.

učiteljice Ana Bilmez i Ana Pilipović

PROČITAJTE JOŠ…

REGIONALNO NATJECANJE SUDOKU

REGIONALNO NATJECANJE SUDOKU

Dana 22. studenoga naši su učenici sudjelovali na regionalnom natjecanju iz Sudokua, koje se ove godine održalo u Matematičkoj gimnaziji u Osijeku. Našu školu su uspješno, u kategoriji Bistrići, predstavljali: Muhammed Hevešević (3.b) Korina Grahovac (4.b) Matija...

ŠIŠMIŠ PATROLA U 6. A RAZREDU

ŠIŠMIŠ PATROLA U 6. A RAZREDU

Učenici 6.a razreda sudjelovali su na edukativnom predavanju pod nazivom ,,Šišmiš patrola”, tijekom kojeg su imali priliku upoznati fascinantan svijet šišmiša. Naučili su više o njihovim staništima, načinu prehrane te važnosti koju ove životinje imaju u očuvanju...

Skip to content