preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica
Dokumenti
POTVRDE

Poštovani roditelji/skrbnici,  

potvrde o školovanju koje se izdaju u tajništvu škole možete preuzeti
samostalno iz e-Dnevnika. 
U padajućem izborniku potrebno je odabrati svrhu izdavanja potvrde te ispisati digitalnu potvrdu o školovanju.  Potvrde su elektronički potpisane i zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima (Zakon o provedbi Uredbe (EU) br. 910/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu i stavljanju izvan snage Direktive 1999/93/EZ; Narodne novine broj 62/17.). 

Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Online rječnici
Vijesti

LISTOPAD – MJESEC NJEMAČKE KULTURE

Njemačka zajednica u Osijeku u listopadu je obilježila Mjesec njemačke kulture. Budući da se u našoj školi obrazuju i razredni odjeli austrijsko-njemačke nacionalne manjine, svaki od njih je ,također, dao svoj doprinos.

Članovi Njemačke zajednice posjetili su te razredne odjele i tijekom provedenog vremena s njima na jednom školskom satu, upoznali učenike s  aktivnostima i projektima Njemačke zajednice. Nakon toga, proveli su neko vrijeme u  razgovoru s našim učenicima na izvornom njemačkom jeziku, a učenici su imali priliku pokazati što su dosad naučili, čime su naši gosti bili ugodno iznenađeni.

A evo kako su učenici austrijsko-njemačkih razrednih odjela obilježili Mjesec njemačke kulture.

Naši mali prvašići, učenici 1.b razreda, sa svojom  učiteljicom Maricom Mršo sudjelovali su svojim malim projektom „Svaki novi dan – jedna nova riječ“. Marljivo su donosili na papirićima napisane riječi koje žele naučiti i zapamtiti te ih kvačicama pričvršćivali na konopčić. Svakoga dana bi uz novu riječ ponovili i sve prethodno stavljene riječi.

Učenici 2.b razreda su sa svojom učiteljicom njemačkog jezika i kulture, Zrinkom Pašalić, uredili pano na temu jeseni. Tako su ponovili koje životinje, voće, povrće i druge plodove susreću u tom godišnjem dobu i kakvo je vrijeme tijekom jeseni. 

Učenici 3.b razreda su, također s učiteljicom Zrinkom, istražili kakav je krajolik u Hrvatskoj i zemljama njemačkog govornog područja te uredili pano na kojem su predstavili najpoznatija prirodna bogatstva Hrvatske, Njemačke, Austrije i Švicarske.

Učenici 4.b razreda su, s učiteljicom njemačkog jezika i kulture, Karmen Jašarević, izrađivali osobne iskaznice svojih razrednih prijatelja te ih predstavljali na njemačkom jeziku, a potom njima ukrasili razredni pano.


                             

I učenici predmetne nastave su sa svojom učiteljicom njemačkog jezika i kulture, Karmen Jašarević, predstavili svoje radove povodom obilježavanja Mjeseca njemačke kulture.

Učenici 5.c razreda naučili su ponešto o životu i djelu Wolfganga Amadeusa Mozarta te ga predstavili izradom plakata. Učenica Anabela Šunić je na klaviru odsvirala njegovu skladbu „Fantazija u d-molu“ te nas sve oduševila svojom izvedbom, što možete i pogledati na poveznici. (https://youtu.be/fl23V_HVNVs)

Učenici 6.b razreda recitirali su pjesmicu „Welch ein Jubel, welche Freude“ (F.  Morgenroth), a prilažemo recitaciju učenica Grete Voldin i Nike Janković te učenika Omara Vejselija.

https://youtube.com/shorts/5IZywQCSMbw (Greta Voldin)
https://youtube.com/shorts/5O4V1cG58EY (Nika Janković)
https://youtube.com/shorts/6GOV4GuB5PY (Omar Vejseli)

Učenici 7.b razreda razgovarali su o dječjim pravima i uredili pano plakatima na kojima su predstavili pojedina dječja prava  na njemačkom i hrvatskom jeziku te ih kreativno ilustrirali.

Recitirali su pjesmicu „Lisa ist zu gross...“ (H.J.Kuckartz), a na poveznici možete pogledati recitaciju u izvedbi učenice Jane Tomac.
(https://youtube.com/shorts/41aJJ89s5Oc)

Učenici 7.b su ,također, samostalno istraživali o poznatim umjetnicima i znanstvenicima s njemačkog govornog područja te izrađivali PPT prezentacije o istima. U prilozima možete pogledati prezentaciju o jednom umjetniku i o jednom znanstveniku.

Učenici 8.b prisjetili su se ovogodišnjeg trodnevnog posjeta Beču, Republika Austrija, te mnogobrojnih kulturno-povijesnih znamenitosti koje su obišli i koje su im ostale u nezaboravnom sjećanju. PPT prezentaciju možete pogledati na poveznici. (https://docs.google.com/presentation/d/1U_N6FuXa9_ryeP0q0BKKzQJ_PvYoyX0i/edit?usp=drive_link&ouid=106358520452799539386&rtpof=true&sd=true)

Nove generacije učenika već s nestrpljenjem iščekuju iskustva s putovanja koja će tek uslijediti s njihovom učiteljicom njemačkog jezika i kulture, Karmen Jašarević.

Radujemo se i dogodine suradnji s Njemačkom zajednicom u Osijeku, te novim projektima i izazovima s kojima ćemo se susretati povodom obilježavanja Mjeseca njemačke kulture.

učiteljica njemačkog jezika i kulture Karmen Jašarević
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dora Sabo   datum: 31. 10. 2023.

« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


ŠKOLSKO ZVONO

      

 

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

 

ŠKOLSKI YT KANAL

 


Korisni linkovi

e-DNEVNIK

Upute za učenike i roditelje

 

 

DEUTSCH ONLINE

 

 EDUVIZIJA
(Portal za učenje)

 

CENTAR ZA SIGURNIJI
INTERNET

HRABRI TELEFON
"Problem je manji kad se podijeli"

 

CENTAR ZA INFORMIRANJE I
SAVJETOVANJE O KARIJERI

 

PRIJAVA I UPIS U SREDNJE ŠKOLE


Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 1108958
Ovaj mjesec: 4322
Danas: 3

RSS Reader
preskoči na navigaciju