preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
"Priroda"

 

 

 

 

 

 

 

U časopisu "Priroda" br. 5 2013. godine objavljen je članak Biologa OŠ Svete Ane - Šišmiši nisu vampiri.

SvAna

Deutsch online lernen
Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Online rječnici
Zvrkov portal
vijesti

Organizacija nastave od 19. do 28. 01. 2022.

Dragi učenici i roditelji,

prema preporuci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, zbog povećanog broja oboljelih od COVID-a 19, nastava će se u razdoblju od 19. do 28. siječnja 2022., odvijati na sljedeći način:

  • učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pratiti prema modelu A - nastava u školi
  • učenici od 5. do 8. razreda nastavu će pratiti prema modelu C - nastava na daljinu.

Produženi boravak se odvija u školi.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 18. 1. 2022. 18:07

Početak drugog polugodišta

Dragi učenici, poštovani roditelji i skrbnici,

2. polugodište počinje 10. siječnja 2022. godine. Učenici razredne 
nastave pohađaju nastavu u prijepodnevnoj smjeni, s početkom u 8 sati. 
Učenici predmetne nastave dolaze u školu prema sljedećem rasporedu: za 
učenike 5. i 7. razreda nastava počinje u 8:00, za učenike 6. i 8. 
razreda nastava počinje u 13:30. U školsku zgradu učenici ulaze prema 
dogovorenom rasporedu ulazaka.
Želimo vas sretan i uspješan početak 2. polugodišta!

  :: opširnije :: 


objavio: Marin Kovačević  datum: 7. 1. 2022. 10:19

Ususret Božiću i novoj 2022. godini

Još je nekoliko dana ostalo do isteka ove 2021. godine. Obilježena je brojnim izazovima, ali sigurno i lijepim događajima. Kako je škola jedno posebno i zanimljivo mjesto, mi smo željeli ovo blagdansko vrijeme  učiniti posebnim: pripremili smo neobičnu i šaroliku čestitku!

Šaljemo vam svima radost i veselje uz poruku: SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2022. GODINA!

Na ovoj poveznici možete pogledati božićnu pjesmu u izvedbi našeg zbora.

https://vimeo.com/659965905

U nastavku se nalaze božićne čestitke i radovi naših učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marin Kovačević  datum: 24. 12. 2021. 10:45

Tjedan školskog doručka

Učenici šestih razreda Osnovne škole SVETE ANE u Osijeku su u školski projekt pod nazivom „Aktivno sudjelujemo u zajednici“ uključili i „Tjedan školskog doručka“. Projekt „školskog doručka“ je trajao od 11.-15.10.2021. godine. Rado su ocjenjivali svaki školski doručak koji je, prema obrađenim rezultatima ankete, slijedeći : 1. Učenicima se svidio izgled, miris i okus jela, a pozitivno su ocijenjeni svih pet doručaka. Povrtni doručak im se svidio i prvi su put probali savijaču od bundeve. 2. Učenici su napravili intervju sa školskim kuharom i tjedni plan svog povrtnog doručka koji je bio maštovit i preporučljiv za mjesečni jelovnik. 3. Učenici su napravili „tanjur pravilne prehrane“ u kojem je najveći udio činilo povrće. Uz školskog kuhara Marija Bošnjaka, u povrtnom doručku su sudjelovali prof. tjelesne i zdravstvene kulture Branka Stojković i školska pedagoginja Višnja Rudeš - Bogdan. 

Mentor OŠ Svete Ane u Osijeku Branka Stojković, prof. savjetnik

Pod opširnije recept savijača od bundeve.

           

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 23. 12. 2021. 17:21

Posjet 3. TEHNICOOLUMU - sajmu tehničke kulture

Učenici petih razreda naše škole sudjelovali su u sklopu izvanučioničke nastave na 3. TEHNICOOLUMU -  sajmu tehničke kulture. Sajam je održan na sajamskom prostoru Pampas, od 10. do  11. prosinca  2021. godine. Organizacija i cilj sajma usmjereni su na popularizaciju tehničke kulture i znanosti STEM područja.

Učenici su imali prigodu sudjelovati na kreativnim i edukativnim radionicama (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, 3D printanje, dronovi…).

Vjerujemo da je ovaj posjet učenicima omogućio savladavanje vještina početne tehničko-tehnološke pismenosti te da će nekima biti dodatan poticaj za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću u STEM području.

Radujemo se organiziranom posjetu i dogodine.

Karmen Jašarević, prof.

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 15. 12. 2021. 08:25

Državno prvenstvo osnovnih škola u sportskoj gimnastici

Učenice naše škole osvojile  su 6. mjesto ekipno  od 17 ekipa na Završnici državnog prvenstva osnovnih škola u sportskoj gimnastici u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. sastav ekipe za ovo natjecanje : IVA JANJIĆ , PETRA BRSTILO. LANA IVOŠEVIĆ, LANA KNEŽEVIĆ I JANA TOMAC sa voditeljicom Brankom Stojković.
Čestitamo našim učenicima
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 10. 12. 2021. 10:58

KREATIVNI SAT

Učenice naše škole IVA JANJIĆ, IVA LIŠNIĆ I PETRA BRSTILO sudjelovale su sa svojom voditeljicom Brankom Stojković na  3. Međunarodnom MILENIJSKOM NATJECANJU U KREATIVNOJ INDUSTRIJI u kategoriji "KREATIVNI SAT"  za osnovne škole na temu put svile. Učenice su svojom koreografijom prikazale put svile umrežen kroz ples i maštu  na kreativan način.Sudjelovalo je 140 timova natjecatelja iz različitih zemalja i Hrvatske.
Čestitamo našim učenicama na njihovoj kreativnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 7. 12. 2021. 07:46

Posjet Austrijskoj čitaonici

Učenici razrednih odjela austrijsko-njemačke nacionalne manjine (6.b i 5.b), u pratnji učiteljice Njemačkog jezika i kulture, Karmen Jašarević, posjetili su 30. studenog i 1. prosinca 2021. godine Austrijsku čitaonicu. Posjet je organiziran u sklopu izvanučioničke nastave.

Povodom Dana grada Osijeka učenici su sudjelovali na likovno-literarnoj radionici „Braća Grimm“ u organizaciji predstavnika Njemačke zajednice - Zemaljske udruge Podunavskih Švaba u Osijeku. Tom prigodom mogli su  poslušati poznate bajke u izvornom obliku na njemačkom jeziku te pokazati svoje razumijevanje njemačkog jezika. Svoju kreativnost i maštu izrazili su u zajedničkoj ilustraciji bajki (Crvenkapica, Pepeljuga, Trnoružica, Snjeguljica).

Nakon radionice učenici su posjetili Dječji odjel Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek te su upoznati s mogućnošću posudbe slikovnica i knjiga na njemačkom jeziku, ali i s prostorom  igraonice gdje mogu provoditi svoje slobodno vrijeme čitajući ili prelistavajući odabrane naslove.

Bio je to još jedan u nizu uspješnih posjeta Austrijskoj čitaonici. Radujemo se ponovnom susretu i budućoj suradnji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 6. 12. 2021. 17:32

Ako želiš znati i ako želiš osjećati – čitaj!

ČITATI, ZNATI I OSJEĆATI


Ako želiš znati i ako želiš osjećati – čitaj!

Teško je i reći koliko smo puta izgovorili ovu misao, a zatim ju povezivali s vlastitim iskustvom čitanja. Kako je i najavljeno, tijekom ove godine,  druženje s knjigom odvijalo se u brojnim aktivnostima školske knjižničarke i učenika, uz  suradnju učitelja.

Čitali smo, razgovarali, predstavljali svoje najdraže knjige, pripremili izložbu slikovnica, izradili straničnike, pridružili se Klubu knjiških moljaca, oslikali slikopriču, imali „naslijepo sastanak s knjigom“. Svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Zaključili smo da čitanje kao aktivnost ne prestaje završetkom Godine čitanja, nego je poticaj za daljnje promicanje knjige i izgrađivanje vlastitoga znanja, mašte i osjećaja. Možda će nekolicini učenika koji nisu ljubitelji čitanja, ove aktivnosti ipak probuditi interes za knjigu i čitanje.

Događanja i slikovni prilozi predstavljeni su na mrežnoj stranici školske knjižnice.

                                                                                                       Dubravka Lišić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 2. 12. 2021. 14:03

Gradsko natjecanje u judu

Naši učenici natjecali su se na gradskom natjecanju u judu koje se održalo u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Osijeka 1.12.2021. i ekipno osvojili 2. mjesto (BORNA BARIĆ , SEBASTIJAN MIKIĆ , SARA MIKIĆ I MATEJ VUKNIĆ ).
Čestitamo našim učenicima.
Voditeljica učenika je Branka Stojković

   

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 2. 12. 2021. 09:05

Šah-natjecanje osnovnih škola Osječko baranjske županije

U Strizivojni je 29.11.2021. odrzano natjecanje osnovnih skola Osjecko baranjske zupanije . Ekipa nase skole Dominik Brlekovic , Grgur Brlekovic , Roko Persic i Leon Gverieri zauzela je 5. mjesto sa voditeljicom Brankom Stojkovic.

Cestitamo ekipi !

   

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 1. 12. 2021. 11:58

Natjecanje u sportskoj gimnastici za djevojčice i dječake.

U organizaciji Školskog sportskog saveza grada Osijeka i Školskog sportskog saveza Osječko baranjske županije održano je 24.11.2021. natjecanje u sportskoj gimnastici za djevojčice i dječake. Naša škola osvojila je:
1. mjesto na gradskom natjecanju ( IVA JANJIĆ, IVA LIŠNIĆ, LANA IVOŠEVIĆ,PETRA BRSTILO , JANA TOMAC, LANA KNEŽEVIĆ I EVA GRGIĆ) i 1. mjesto na županijskom natjecanju za djevojčice ( IVA JANJIĆ, IVA LIŠNIĆ, LANA IVOŠEVIĆ,PETRA BRSTILO , JANA TOMAC ) i time stekla uvjete za sudjelovanje na  državnom  prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u Osijeku 9 .12.2021.godine.
U pojedinačnom poretku  1. mjesto IVA JANJIĆ
                                         2.mjesto IVA LIŠNIĆ
                                         3.mjesto PETRA BRSTILO.
Na gradskom natjecanju nastupio je za našu školu  učenik IVIĆ DOMAGOJ i osvojio 2. mjesto pojedinačno u sportskoj gimnastici.
 
Mentor učenicima je Branka Stojković,učitelj, savjetnik.
Čestitamo našim učenicima.
  
  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 25. 11. 2021. 17:23

POSJET VUKOVARU

Učenici osmih razreda naše škole 11. 11. 2021. godine posjetili su Vukovar u sklopu terenske nastave predmeta povijest, a u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Tijekom posjeta Vukovaru, imali su priliku čuti informacije  o Domovinskom ratu i bitki za Vukovar te  posjetili memorijalna mjesta i kulturne ustanove.

Obišli su izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Župu sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, spomen mjesto masovne grobnice na Ovčari, Velepromet, Borovo Commerce , Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture.

Učili su o povijesti, ali i sadašnjosti Vukovara 30 godina poslije bitke za Vukovar i odali  počast patnji i žrtvama Vukovara.

Na taj način dali su svoj doprinos obilježavanju 30. obljetnice Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Učeći o prošlosti, ali i  sadašnjosti grada heroja na Dunavu, naučili su o velikim zalozima suživotu i budućnosti grada i Hrvatske tako da  će im ova nastava zasigurno dugo ostati u trajnom sjećanju.  

                                                                                                                                   Anita Opančar

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 16. 11. 2021. 08:34

NASTAVA U ŠKOLI ZA SVE UČENIKE OD 15. 11. 2021.

Dragi učenici i roditelji,

u skladu s preporukama Županijskog stožera, od ponedjeljka, 15. 11. 2021. godine nastava će se za sve učenike odvijati u školi.

Nastava se odvija prema redovitom rasporedu.

U četvrtak, 18.11.2021. godine, je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

19.11.2021. godine je nenastavni dan u našoj Školi te se u četvrtak 18.11.2021. i u petak 19. 11. 2021. godine neće održavati nastava.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 11. 11. 2021. 18:40

Organizacija nastave u tjednu od 8. do 12. 11. 2021.

Dragi učenici i roditelji,

prema preporuci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, zbog povećanog broja oboljelih od COVID-a 19, uvažavajući apel lječničkih komora i zdravstvene struke, nastava će se, u tjednu od 8. do 12. studenog 2021., odvijati na sljedeći način:

  • učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pratiti prema modelu A - nastava u školi
  • učenici od 5. do 8. razreda nastavu će pratiti prema modelu C - nastava na daljinu.

Produženi boravak se odvija u školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 5. 11. 2021. 14:47

Organizacija nastave 4. i 5. 11. 2021.

Dragi učenici i roditelji,

prema preporuci Stožera, zbog povećanog broja oboljelih od COVID-a 19,  

4. i 5.  studenog 2021., neće biti nastave u školi.

Nastava će se za sve učenike biti organizirana na daljinu.

Učenici od 5. - 8. razreda pratit će nastavu online putem Teams-a u realnom vremenu.

Učenici od 1. - 4. razreda pratit će nastavu u dogovoru sa svojim učiteljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 2. 11. 2021. 09:56

Gradsko i županijsko natjecanje osnovnih škola u plivanju

Na gradskim bazenima u Osijeku održano je gradsko i županijsko natjecanje osnovnih škola  u plivanju. Naša učenica GITA VUČAK osvojila je 2. mjesto tehnikom plivanja leđno.
Mentorica joj je Branka Stojković,prof.tjelesne i zdravstvene kulture.
Čestitamo našoj srebrnoj učenici 5 b razreda.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 31. 10. 2021. 21:04

Natjecanje Oš grada Osijeka u šahu

Učenici naše škole osvojili su  1. mjesto u šahu na natjecanju osnovnih škola grada Osijeka u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Osijeka ,te stekli pravo natjecanja  na Županijskom natjecanju u šahu.
Ekipa za 1. mjesto bila je u slijedećem sastavu pod mentorstvom Branke Stojković , učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture:
1.DOMINIK BRLEKOVIĆ 6 B
2.GRGUR BRLEKOVIĆ 4 B
3.ROKO PERŠIĆ 5 A
4.FABIJAN STANIĆ 7 B
5.LEON GVERIERI 7 B.
Čestitamo našim učenicima !
 
  
  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 26. 10. 2021. 07:37

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika

U četvrtak, 21. listopada 2021., održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika. Sjednici su prisustvovali predsjednici/potpredsjednici razreda i pedagoginja.

Nakon predstavljanja i upoznavanja, razgovarali smo o ulozi predsjednika i potpredsjednika razreda te o ulozi Vijeća učenika. Vijeće učenika promiče interese učenika i predlaže mjere za poboljšanje rada, raspravlja i daje prijedloge o svim važnim pitanjima vezanim za prava, obveze i interese učenika. Svi članovi Vijeća učenika imaju svoja prava, ali i odgovornosti. To su pravo odlučivanja i sloboda izražavanja, pravo glasovanja, pravo iznošenja stavova razrednog odjela i osobnih stavova, prenošenje prijedloga i zaključaka iznesenih na Vijeću učenika ostalim učenicima u razrednom odjelu te poticanje drugih učenika na međusobni dijalog i nenasilno rješavanje sukoba. Učenici su s pedagoginjom planirali Godišnji plan i program rada Vijeća učenika te su im predstavljene sve aktivnosti planirane Školskim kurikulumom za ovu školsku godinu (dopunska nastava, dodatna nastava, izvannastavne aktivnosti, izvanučionička nastava, projekti, kulturna i javna djelatnost), uz poseban naglasak na ovogodišnjem školskom projektu „Aktivni u zajednici“. 

Glasovanjem svih članova Vijeća učenika, odabrane su predsjednica (učenica 6.b razreda, Sara V.) i potpredsjednica (učenica 6.a razreda, Una K.). Čestitamo našim predstavnicama i svim članovima Vijeća učenika želimo puno sreće u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Rudeš - Bogdan  datum: 25. 10. 2021. 12:26

Sudjelovanje učenika naše škole u akciji „Solidarnost na djelu“

JEDAN RAZRED – JEDAN PAKET

Da škola može biti aktivan suradnik u zajednici u kojoj živi i djeluje, pokazali su i učenici naše škole.

Svijest o tome da u našoj blizini žive i oni kojima je pomoć prijeko potrebna, učenici su pokazali svojim sudjelovanjem u 49. sabirnoj akciji Gradskog društva Crvenoga križa Osijek koja se uvijek provodi u listopadu.

U akciji Jedan razred-jedan paket, uspjeli su prikupiti namirnice prema preporuci (brašno, ulje, šećer, sol, rižu…). Nadamo se da će i ovaj mali doprinos biti  pokazatelj da svako sudjelovanje u akcijama koje su usmjerene prema ljudima u potrebi ima svoju vrijednost, ponajprije humanu.

                

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 25. 10. 2021. 06:29

Nacionalni program "Zubna putovnica" Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji/staratelji, 

redoviti posjeti doktoru dentalne medicine su temelj očuvanja oralnog zdravlja djece te vas molimo za razumijevanje i suradnju u Nacionalnog programu "Zubna putovnica", s ciljem poboljšanja oralnog zdravlja i zdravstvenog ponašanja školske djece. 

U Republici Hrvatskoj se od 2017.godine provodi nacionalni program pod nazivom "Zubna putovnica". Program je usmjeren poboljšanju oralnog zdravlja i zdravstvenog ponašanja školske i predškolske djece s ciljem ranog otkrivanja i prevencije karijesa. 

Više informacija možete dobiti klikom na link: 

https://www.hzjz.hr/sluzba-javno-zdravstvo/zubna-putovnica-2/

Informativni plakat nalazi se u prilogu (Opširnije).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Rudeš - Bogdan  datum: 18. 10. 2021. 08:18

DOBROTA NA DJELU - za sve napuštene mačke u našem gradu

Sudjelovanje naših učenika u humanitarnoj akciji društva „Naša djeca“

Na inicijativu našeg predstavnika u Dječjem gradskom vijeću, Fabijana 
S., učenika  7 .b razreda, ovaj smo tjedan sudjelovali u humanitarnoj 
akciji prikupljanja hrane za napuštene osječke mačke. Akciju je 
organiziralo društvo „Naša djeca“, a prikupljena hrana namijenjena je 
udrugama koje skrbe o napuštenim mačkama: Mandicina udruga, Full 
litter box i Udruga devet života.

Ponosni smo na količinu hrane koju smo uspjeli prikupiti i 
zahvaljujemo  svima na sudjelovanju. (Macama želimo dobar tek!)

 

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 8. 10. 2021. 13:55

Svjetski dan učitelja

           

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 5. 10. 2021. 09:27

Kros osnovnih i srednjih škola

29.09.2021. Na konjičkom hipodromu održan je kros osnovnih i srednjih škola grada Osijeka u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Osijeka . Nastupali su učenici 3.i 4 razreda , 5.i 6. razreda i 7. i 8. razreda. Najbolji rezultat napravili su u kategoriji 3. I 4. Razreda NERA RALL I NIKŠA LAUC. Ekipne rezultate jos nismo dobili .Kros je održan povodom  Europskog tjedna mobilnosti i Europskog tjedna sporta. Svi ucenici su uživali u ovakvom danu i tjelesnoj aktivnosti.
Mentorica Branka Stojković

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 4. 10. 2021. 05:49

Međunarodna utrka KIDS CRO RACE

Kako bi se sto više djece potaknulo na tjelesnu aktivnost i rekreaciju u sklopu CRO RACE UTRKE 27.09.2021. osmišljena je i održana  Međunarodna utrka KIDS CRO RACE , gdje su naši učenici  4. razreda i 6 a razreda sudjelovali u natjecanju  vožnje na biciklima trenažerima  i na radionicama razvrstavanja otpada. Učenici koji su osvojili prvo mjesto u konkurenciji djevojčica i dječaka sudjelovati će na završnici KIDS CRO RACE u Zagrebu.Uglavnom bilo je lijepo i poučno na radionicama razvrstavanja otpada i na tjelesnoj aktivnosti vožnje biciklističkim trenažerom.

Mentor je bila Branka Stojković,učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture.

  

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 28. 9. 2021. 16:41

Poštovani roditelji i dragi učenici Vijest ima dokument u privitku

u  *Opširnije* se nalaze obavijesti o rasporedu ulazaka učenika u 
školu, rasporedu učionica i razreda te početku i završetku školskih 
sati u prijepodnevnoj i popodnevnoj smjeni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 3. 9. 2021. 14:15

ORGANIZACIJE NASTAVE U 2021./2022. ŠK. GODINI Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

želimo vam sretnu novu školsku godinu i donosimo nekoliko važnih informacija potrebnih za uspješan početak nastavne godine.

 

Organizacija nastave za školsku godinu 2021./2022.

S obzirom na okolnosti i trenutnu epidemiološku situaciju, ponovno nas očekuje specifična školska godina.

U želji za očuvanjem psihičkog i fizičkog zdravlja naših učenika i djelatnika te u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. izdanim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja (dokument u „Opširnije“) donosimo informacije o organizaciji rada naše Škole.

 

Nastava počinje u ponedjeljak, 6. rujna, 2021.

Učenici Razredne nastave (1. – 4. razredi) će pohađati nastavu u jednoj smjeni, s početkom nastave u 8.00 sati.

Učenici Predmetne nastave (5. – 8. razredi) će pohađati nastavu u dvije smjene. Razlog ovakvoj odluci je održavanje dijela nastave u kabinetima (učionicama opremljenima za izvođenje određenih nastavnih predmeta koji koriste specifičnu opremu i pribor) što će utjecati na veću kvalitetu nastavnog procesa. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. također preporučuje izvođenje nastave u dvije smjene.

Prvi tjedan nastave će učenici 5. i 7. razreda nastavu započinjati u jutarnjoj smjeni, s početkom nastave u 8.00 sati, a učenici 6. i 8. razreda u 13.30 sati. Učenici Predmetne nastave će mijenjati smjene tijekom nastavne godine, na tjednoj razini.

Izborna nastava Informatike za učenike Razredne nastave održavat će se od drugog tjedna nastave, u sklopu redovne satnice.

Izborna nastava Informatike (7. i 8. razred) i Njemačkog jezika (4. - 8. razred) za učenike Predmetne nastave održavat će se u suprotnoj smjeni, od 1. tjedna nastave.

Učenici Razredne nastave tijekom boravka u školi ne nose maske, dok su za učenike Predmetne nastave maske obvezne.

Produženi boravak bit će organiziran za učenike 1. i 2. razreda od utorka, 7. rujna 2021. godine. Od toga dana će im se posluživati i ručak.

Detaljan plan i vrijeme ulazaka učenika u školu te trajanja školskih sati i odmora će biti objavljeni na školskoj web stranici do kraja ovoga tjedna.

Razrednici će održati roditeljske sastanke tijekom prvog tjedna nastave, uživo u školi. Roditelji će biti obaviješteni o terminu roditeljskog sastanka.

 

Organizacija prvog nastavnog dana

Prvi dan nastave učenici od 2. do 8. razreda u školi će boraviti prva dva školska sata, isključivo sa svojim razrednicima. Razrednici će im detaljno pojasniti sva pravila kojih se moraju pridržavati, u skladu s Uputama HZJZ i MZO, kao i pravila koja je škola donijela vezano za kretanje po školi, odlaske na toalet, način ponašanja za vrijeme odmora i ostalo. Ujedno će od razrednika preuzeti svoje udžbenike, stoga je važno da u školu ponesu svoju školsku torbu.​​

Razrednici će prvog dana nastave dočekati svoje učenike ispred škole te ih okupiti i zajedno s njima ući u školu, kako bi im pokazali kojim putem će svakoga dana dolaziti do njihove učionice, u kojoj će se za njih svakoga dana održavati nastava.

  

Doček prvašića

Učenici 1. razreda, u pratnji jednog roditelja ili skrbnika, dolaze u ponedjeljak u 11.00 sati na glavni ulaz Škole (staklena vrata).

Doček prvašića će biti organiziran u holu Škole, stoga su zaštitne maske obvezne za roditelje i skrbnike tijekom boravka u Školi.

Nakon kratkog svečanog​ pozdrava i programa, učenici će u pratnji svojih učiteljica otići u svoje učionice. Prvi nastavni dan učenici će biti u Školi u trajanju 60 minuta a od drugog dana, nastava će krenuti prema školskom rasporedu koji će učenici dobiti od učiteljica.

U petak, 3.rujna 2021., jedan roditelj ili skrbnik naših budućih prvašića treba doći u Školu (na glavni školski ulaz, staklena vrata) preuzeti udžbenike od strane razrednih učiteljica. Preuzimanje udžbenika biti će organizirano u vremenu od 10.00 do 12.00 sati. Roditelji i skrbnici učenika koji će pohađati A razredni odjel mole se da dođu u vremenu od 10.00 do 11.00 sati, a roditelji i skrbnici učenika koji će pohađati B razredni odjel mole se da dođu u vremenu od 11.00 sati do 12.00 sati.

Za sva pitanja i dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju!

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 1. 9. 2021. 12:22

UPISI U SREDNJE ŠKOLE - ZAPRIMANJE POTPISANIH PRIJAVNICA

Dragi učenici osmih razreda i roditelji/skrbnici,

zaprimanje potpisanih prijavnica održat će se u školi u četvrtak, 8.7.2021. godine u 9.00 sati.

Napominjemo kako su prijavnice obvezni potpisati učenik i njegov roditelj/skrbnik.

Onim učenicima koji nisu u  mogućnosti sami dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ, prijavnicu će ispisati razrednik u školi, a učenik i roditelj/skrbnik moraju osobno doći u školu i vlastoručno potpisati prijavnicu u gore navedenom terminu.

Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem na e - mail škole ili razrednika može dostaviti samo roditelj/skrbnik i to, u pravilu, s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e-Dnevniku.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 6. 7. 2021. 12:47

DODATNI OBRAZOVNI MATERIJALI I POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK. GOD. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/skrbnici

pod -opširnije- možete pogledati koji će se dodatni obrazovni materijali (radne bilježnice itd.) koristiti u školskoj godini 2021./2022.

Možete pogledati i kompletan popis udžbenika za šk. godinu 2021./2022.

Udžbenike nije potrebno kupovati jer će svi učenici dobiti udžbenike u Školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 6. 7. 2021. 11:12

REZULTATI IZBORA UDŽBENIKA ZA OŠ SVETE ANE U OSIJEKU Vijest ima dokument u privitku

U skladu s čl. 10. st. 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, br. 116/18) objavljujemo Rezultate izbora udžbenika za školsku godinu 2021. /2022. (možete vidjeti pod opširnije).

Također napominjemo kako će cjeloviti popis udžbenika i potrebnih dodatnih materijala biti objavljen naknadno i kako će svi učenici udžbenike dobiti u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 23. 6. 2021. 12:39

U ŠKOLSKI (SPORTSKI) IZAZOV – HRABRO I ODLUČNO

Učenici naše škole sudjelovali su u projektu Školski izazov u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Osijeka. Projekt je trajao i odvijao se tijekom školske godine u svim školama grada Osijeka. Cilj projekta je motivacija djece u sustav natjecanja. Velik broj učenika naše škole sudjelovao je u natjecanju i ostvario zavidan uspjeh u svim kategorijama i to od 2. do 8. razreda.

Postigli su sljedeće rezultate:

2.c /3. mjesto

 4.b /1. mjesto

 5.a/3. mjesto

 6.b/1. mjesto

7.b/2. mjesto

 8.a/2. mjesto i 8.b/1. mjesto

 

Čestitamo svim sudionicima projekta na postignutim rezultatima i osvojenim mjestima!

  :: opširnije :: 


objavio: Marin Kovačević  datum: 23. 6. 2021. 09:29

Obavijest o upisu u 1. razred

Poštovani roditelji i skrbnici,

upis u 1. razred u Osnovnoj školi Svete Ane u Osijeku provodit će se u ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine, i utorak, 8. lipnja 2021. godine, u dopodnevnom terminu od 8 do 12 sati i u popodnevnom terminu od 16 do 19 sati. 

Upisi će se obavljati na ulazu u školu, kod drvenih vrata.

Napominjemo da je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili neku drugu javnu ispravu, kojom se može utvrditi identitet roditelja ili skrbnika. Također je potrebno ponijeti OIB djeteta.

Nije potrebno donositi nikakvu dodatnu dokumentaciju i/ili isprave.

Zbog aktualne epidemiološke situacije preporučamo da na upis dođe samo jedan roditelj / skrbnik. Nošenje zaštitne maske na licu tijekom upisa je obvezno. Bit će nam drago ponovno vidjeti naše buduće prvašiće, no nisu obvezni prisustvovati upisu. Također preporučamo donošenje vlastite kemijske olovke, zbog potrebe ispunjavanja Upisnice, kako bismo maksimalno zaštitili jedni druge, u skladu s Uputama HZJZ.

Vidimo se na upisima! 

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Rudeš - Bogdan  datum: 2. 6. 2021. 12:43

Obilježavanje Dana škole

DAN ŠKOLE U ZNAKU ZDRAVLJA

 

 Iako ovogodišnje obilježavanje Dana škole ima sasvim drugačiji pristup, pronašli smo ga u temi o ZDRAVLJU, jednoj od najčešće spominjanih riječi u posljednje vrijeme.

O tome što je zdravlje i kako ga njegovati i sačuvati, govore brojni radovi naših učenika, kako onih iz  razredne nastave, tako i starijih, jer - svatko je želio dati svoj doprinos.

Ideje o konačnom izgledu uradaka, nastajale su, oblikovale se, dopunjavale i obogaćivale, a sve s namjerom da ponude obilje raznolikih sadržaja i priloga.

 Zajedničko svim radovima je: zdravlje treba njegovati i održavati, zdravlje je neprocjenjivo. Da bismo bili zdravi, valja se brinuti i za um i za tijelo. Što sve može biti učinkovit lijek za zdrav život, potražite u bogatoj galeriji radova naših učenika.

Pouzdano znamo da svi objavljeni prilozi  pridonose zdravlju i životnom skladu. Za konzumiranje naših savjeta nije potreban recept, nego samo dobra volja! Sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe.

                                                                                                      Dubravka Lišić

  :: opširnije :: 


objavio: Marin Kovačević  datum: 28. 5. 2021. 08:15

Obavijest za roditelje i učenike

DAN ŠKOLE

Specifični uvjeti zahtijevaju da ovogodišnji Dan škole obilježimo na drugačiji način. Taj dan ćemo obogatiti  izložbom učeničkih radova na temu ZDRAVLJE. Radovi će biti objavljeni na web stranici škole.

Kako se DAN ŠKOLE obilježava 28. svibnja (petak), toga dana neće biti nastave. Osim toga, nenastavni dan je i 4. lipnja ( dan nakon Tijelova).

Svim učenicima, njihovim roditeljima  i djelatnicima naše škole čestitamo Dan škole u nadi da ćemo sljedeće godine proslavu organizirati u okolnostima koje podrazumijevaju druženje i predstavljanje uživo.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 24. 5. 2021. 16:14

NOĆ KNJIGE (petak, 23. travnja 2021.)

Ljekovita moć knjige

Svi knjigoljupci mogli su i ove godine uživati u Noći knjige i naglasiti kako je ljekovito svojstvo knjige učinkovito i  neupitno! Tko je i sumnjao, na kraju, morao je odagnati sumnju.

Vrijeme u kojem živimo suzilo je brojne aktivnosti, ali je učinilo i to da se okrenemo knjizi. Tijekom dana, (nebitno što nije noć), obilježili smo Noć knjige i to većim brojem sudionika nego prethodnih godina. Svaki novi školski sat, priča o knjigama, te šarenilo naslova, zakucali bi na vrata druge učionice i pronašli nove sugovornike. Bio je to dan koji okuplja djecu koja rado čitaju i dijele svoje slike, iskustva i oduševljenje knjigom. U svakom razrednom odjelu ponosno su predstavljeni naslovi i navodi koji mogu  i druge pobuditi na čitanje. Preporuke za čitanje uistinu su bile poput oprobanog recepta i lijeka koji će blagotvorno djelovati. Lijepa dopuna aktivnostima koje ćemo upriličiti  u školi u ovoj Godini čitanja! 

Bez obzira na sve, knjiga je ta koja nas spaja.

                                                                                                      Dubravka Lišić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 27. 4. 2021. 10:01

Državno natjecanje iz informatike

 

       

Učenik 8.a razreda,Dino Unukić, pozvan je na državno natjecanje iz informatike, u kategoriji Algoritmi, 13. travnja 2021. godine. Njegov uspjeh je još veći ako napomenemo da je u posljednje četiri godine uvijek osvajao 1.mjesto na županijskim natjecanjima iz informatike.

Čestitke našem Dini na postignutim rezultatima i puno uspjeha na današnjem online natjecanju.,

Na kojem je postigao izvrsno 9.mjesto.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 13. 4. 2021. 09:20

Obavijest za roditelje i učenike

Obavještavamo roditelje i učenike da u ponedjeljak 12. travnja 2021. počinje nastava nakon proljetnih praznika. Nastava je za sve razrede u školi prema epidemiološkim mjerama koje smo provodili i prije proljetnih praznika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 9. 4. 2021. 11:39

Uskrsna čestitka

Sretan Uskrs

Učenici i djelatnici Oš Svete Ane u Osijeku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 3. 4. 2021. 08:07

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u petak, 12. 3. 2021., nastava će se za sve učenike naše škole (1. - 8. razreda) održati online.

Toga dana se našoj školi odražava Županijsko natjecanje iz povijesti.

Molimo roditelje čija djeca koriste uslugu produženog boravka za razumijevanje i organizaciju zbrinjavanja djece na drugi način.

Cijena ručka za taj dan će se odbiti od ukupnog iznosa za ožujak.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti razrednicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 12. 3. 2021. 13:48

Županijsko natjecanje iz povijesti Vijest ima dokument u privitku

U našoj školi se u petak, 12. ožujka 2021. godine, održalo Županijsko natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih škola. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 55 učenika: 21 učenik u kategoriji 7. razreda i 34 učenika u kategoriji  8. razreda. Županijsko povjerenstvo predlaže 5 najuspješnijih učenika iz svake kategorije za sudjelovanje na državnom natjecanju.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju na županijskoj razini natjecanja a najuspješnijima želimo sreću u nastavku natjecanja!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Rudeš - Bogdan  datum: 12. 3. 2021. 13:41

MASKENBAL U NAŠOJ ŠKOLI

Maštovito, šareno, veselo

Ako je koronavirus mislio prekinuti tradiciju maskiranja, tada se grdno prevario. Dječjoj mašti, veselju i domišljatosti nije mogao doskočiti.

Danas (16. veljače)  je u našoj školi sve vrvjelo od šarenila. Ako ste otvorili vrata bilo koje učionice, u razredima su vas mogli dočekati razni likovi iz knjiga, animiranih filmova, stripova, ili neka nepoznata, nigdje viđena lica i kostimi – plod mašte dosjetljivih i kreativnih mama, baka…

Tako je vedri duh prerušavanja preplavio svaki razredni odjel, najviše učenike razredne nastave.  Ovo je ujedno i dan kada ste  mogli odlutati u svijet mašte, nakratko postati netko drugi. 

Izostala je čarolija druženja u predvorju škole, ali zaživjela je u učionicama, što nije umanjilo ljepotu i osjećaj radosti.

Svaki razred živio je svoju maskenbalsku priču, uživao u slatkišima i opuštenom druženju.

                                                                                                                                    

                        

Dubravka Lišić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 16. 2. 2021. 17:36

POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA (RADNE BILJEŽNICE, ZBIRKE ZADATAKA...) ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu (pod opširnije) nalazi se popis udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za sve razrede u školskoj godini 2020./2021.

Napominjemo kako će sve udžbenike učenici dobiti u školi te nema potrebe za kupovinom istih.

Kupuju se samo dodatni obrazovni materijali.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Tomić Ilić  datum: 8. 7. 2020. 11:57

Proljetni praznici

Proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. i završava 9. travnja 2021. godine, nastava počinje 12. travnja 2021.

Svima želimo ugodne proljetne praznike i radosne uskrsne blagdane!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rumora  datum: 9. 4. 2021. 11:27
» Arhiva naših vijesti    
 


RASPORED ZVONA

PRIJEPODNEVNA SMJENA

1. SAT

8:00 - 8:40

2. SAT

8:45 - 9:25

3. SAT

9:35 - 10:15

4. SAT

10:20 - 11:00

5. SAT

11:05 - 11:45

6. SAT

11:50 - 12:30

7.SAT*: 12:35 – 13:15

 

POPODNEVNA SMJENA

0.SAT*: 12:35 – 13:15

1. SAT

13:30 – 14:10

2. SAT

14:15 – 14:55

3. SAT

15:05 – 15:45

4. SAT

15:50 – 16:30

5. SAT

16:35 – 17:15

6. SAT

17:20 – 18:00

 

*7.sat u prijepodnevnoj smjeni je 0.sat u poslijepodnevnoj smjeni.


NASTAVA NA DALJINU

JAVNI POZIV 3/20

JAVNI POZIV 2/20

JAVNI POZIV 01/20

Nakon održanog roditeljskog sastanka, a prema Javnom pozivu 1/20 odabrana je ponuda

ARRIVA TRAVEL, PANTURIST D.D. - VARIJANTA 2

 

Na temelju Javnog poziva za dvodnevnu školsku ekskurziju 7.b i 8.b razreda - Beč, Austija,

Povjerenstvo je odabralo 3 prisigle ponude na Javni poziv koje će se predstaviti roditeljima na roditeljskom sastanku.

Odabrane ponude su:

1. Ponuda Astralis travel d.o.o.

2. Ponda Mare Panonium tours d.o.o.

3. Ponuda Arriva travel, Panturist d.d.

 

Javni poziv za dvodnevnu školsku ekskurziju 7.b i 8.b razreda - Beč, Austrija

4. 2. 2020.


OSIGURANJE UČENIKA

e-Dnevnik

Dabar


Centar za informiranje i savjetovanje o karijeriBrojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 933487

ESSEKERi
Na stranici ESSEKERi možete pročitati biografije bivših učenika naše škole:

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Zanimljivi linkovi


RSS Reader
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Hrabri telefon
Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.
Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman, a dostupan je na stranici
www.hrabritelefon.hr. Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!" 

Urica

preskoči na navigaciju