2023-09-25 21:49:17

ŠKOLA U PRIRODI – ORAHOVICA

Učenici 4.a i 4.b razreda s učiteljicama Gordanom Mokom i Martinom Tokić boravili su od 11. rujna 2023. do 15. rujna 2023.  u Školi u prirodi u Orahovici, u odmaralištu Crvenog križa "Merkur".

Tijekom pet dana učenici su usvojili neke nove vještine (posebno plivanje), stekli nova znanja, upoznali nove prijatelje, izgradili neka nova prijateljstva, produbili neka stara... Posjetili smo i ranč „Koral“ gdje smo jahali konje, upoznali  legende o kneginji Ružici o kojoj smo slušali u sjenici. Posebno je dojmljiva bila lokomotiva „Ćiro“.

U suradnji s Hrvatskim šumama i njihovim predavačem upoznali smo se sa šumama brežuljkastog zavičaja te značajnim biljnim i životinjskim vrstama istih. Na povrtaku smo u GEO info centru u Voćinu saznali više o geoparku „Papuk“.

Učenici su svaku večer imali zanimljiv zabavni program: predstavljanje loga sobe, rođendanski tulum, noćno kupanje te zabava u pidžamama.

Svi su učenici uspješno završili tečaj plivanja te dobili diplomu koja to i dokazuje.  Pored svih zadataka, učenici su ostvarili  i značajne ishode vezane uz samostalan život i izvršavanje svih dnevnih zahtjeva života odvojenog od roditelja. Zasigurno je da ćemo tih pet dana provedenih u Orahovici pamtiti još dugo.

                                                                 Učiteljice Gordana Moka i Martina Tokić

 


Osnovna škola Svete Ane u Osijeku