2020-05-21 22:50:36

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE

 

Poštovani roditelji,

 

u prilogu "opširnije" možete pročitati informacije o povratku učenika razredne nastave u škole od 25.svibnja 2020.godine

 

Poštovani roditelji,

od 25. svibnja 2020. počinje održavanje nastave u školi za sve učenike od 1. do 4. razreda, kao i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, u skladu s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upute HZJZ dostavljene su svim roditeljima učenika razredne nastave od strane njihovih predstavnika u Vijeću roditelja i objavljene na web stranici škole.

MZO u svojim preporukama ističe kako je povratak u školu za djecu koristan te dodaje kako je u Uputama HZJZ navedeno sljedeće:

„Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole. Važno je da roditelji/skrbnici i djelatnici budu upoznati s ovim uputama.“

Roditelji nisu dužni potpisivati Izjavu, koja je bila obvezna prije dva tjedna.

U našoj školi,  za nastavu će se koristiti samo prostranije učionice, obzirom da je djeci prostor cijele škole na raspolaganju. Što se tiče formiranja razreda, svaki razred treba raditi sa svojom učiteljicom. Svi predmeti će se održavati u školi, pa tako i strani jezici, izborni predmeti i glazbena kultura u 4. razredu. Tjelesna i zdravstvena kultura će se održavati uz smanjen napor, uglavnom kroz boravak na zraku, kao i sat razrednika. Održavat će se i dopunska i dodatna nastava.

Produženi boravak nastavlja sa svojim radom po ustaljenom rasporedu. Potrebno je učiteljici reći hoće li dijete ostajati u produženom boravku ili ne, kako bismo mogli prijaviti broj obroka za ponedjeljak.

Učenicima će se mliječni obrok dostavljati u učionice, za vrijeme odmora. Učenici koji ostaju u produženom boravku na ručak će odlaziti u blagovaonicu s učiteljicama produženog boravka u malim skupinama, u određenim vremenskim razmacima.

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

U ponedjeljak, 25.5., prvi školski sat, učiteljice će svoje učenike upoznati s uputama i pravilima boravka u školi.

 Svakako treba naglasiti sljedeće:

• da roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19, 

• da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

Srdačan pozdrav.

                                                                                                                        Ravnateljica


Osnovna škola Svete Ane u Osijeku