preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Prehrana

Cijena školske kuhinje i produženog boravka

Cijena školske kuhinje za mjesec listopad iznosi 126,00 kn.

Cijena ručka u produženom boravku za listopad iznosi 317,90 kn za učenike koji su dana 5. listopada 2017. godine koristili uslugu produženog boravka, a za ostale učenike 303,45 kn.

"Priroda"

 

 

 

 

 

 

 

U časopisu "Priroda" br. 5 2013. godine objavljen je članak Biologa OŠ Svete Ane - Šišmiši nisu vampiri.

SvAna

Deutsch online lernen
Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Online rječnici
Zvrkov portal
vijesti

Radionica znakovnog jezika

U utorak, 14. studenog 2017. godine, učenike 4.a i 4.b razreda posjetila je Gordana Pešo, službeni tumač Udruge gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije. Održala je zanimljivo predavanje i radionicu o znakovnom jeziku te istaknula važnost ravnopravnosti i prihvaćanja gluhih i nagluhih osoba u zajednici. 

                                                                                                                 Dajana Kostelac

  :: opširnije :: 


objavio: Goran Ledenčan  datum: 17. 11. 2017. 21:13

Dan njemačkog jezika

U petak, 10. studenog 2017. godine, obilježili smo Dan njemačkog jezika. Jedina smo osnovna škola u Republici Hrvatskoj koja upisuje i pripadnike austrijske i njemačke nacionalne manjine, te su naši učenici u cjelosatnom programu na njemačkom jeziku pokazali što znaju. Sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda izborom recitacija, pjesama, plesova, scenskih igara i skečeva.

U uvodnom dijelu programa veliki je zbor otpjevao himnu Europske unije "Ode an die Freude".

Naši prvašići su zatim otpjevali dvije pjesme, "Guten Tag" i "Ich fahre mit dem Auto" te pokazali dvije brojalice "Tinte, Lampe, Karte" i "Eins, zwei, Polizei". Drugi razred je izveo scensku igru "Der Herbst ist da", a treći razredi glazbeno-scensku igru "Wer will fleissige Handwerker sehen". Učenici drugog i trećeg razreda zajedno su otpjevali pjesmu "Das Schmetterling Lied". Četvrti razredi su nam pjevali  o jabuci. Učenice šestog razreda recitirale su stihove na temu jeseni: "Bald tragen die Bäume ihr goldenes Kleid" (Ana Šimić), "Es war einmal ein Apfel" (Morana Mastanjević) i "Herbstfrieden" (Nika Vidić). Humorističnim skečevima ugođaj su upotpunili učenici od petog do osmog razreda: "Das Müllproblem" (Sara Burko i Roko Stapić, 7.b), "Der Nächste, bitte" (Sanja Čalošević, 7.b i Barbara Mandić, 8.b) i "Moderne Form des Unterrichts" (Katja Bilandžić i Ana Lacković, 5.b). Skeč "Immer diese Fremdwörter" (Borna Bekavac i Ingrid Marinović, 6.b), koji smo premijerno izveli na Međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku održanom od 16. do 19. lipnja u Dječjem kazalištu u Osijeku, izveden je u završnici programa.

Program je obogaćen i pjesmama "Edelweiβ" i "Ach, es schmeckt doch gar zu gut" u izvedbi malog i velikog školskog zbora.

Ovogodišnjem programu nazočili su i gosti iz Austrije, predstavnici udruge ÖLM iz Beča i Subotice, kao i predstavnici Njemačke zajednice - Zemaljske udruge Podunavskih Švaba. Nadamo se uspješnom nastavku suradnje te s nestrpljenjem iščekujemo sljedeće obilježavanje Dana njemačkog jezika u našoj školi.

Kako nam je bilo, pogledajte u foto-galeriji.

                                                                                                               Karmen Jašarević

  :: opširnije :: 


objavio: Goran Ledenčan  datum: 14. 11. 2017. 13:51

Projekt: Osijek - grad susreta kultura

Od ove školske godine naša škola je postala dio mreže osječkih osnovnih i srednjih škola koje u okviru izvannastavne aktivnosti Kulturne i duhovne baštine zavičaja provode projekt „Osijek - grad susreta kultura“. Tijekom školske godine zadatak učenika naše škole i njihovog mentora, učitelja geografije Gorana Ledenčana će biti izrada interaktivnoga turističkog vodiča o njemačkome Osijeku. Na prvim radionicama učenici su se međusobno upoznavali pokušavajući na primjeru radionica odgonetnuti pojmove identiteta, stereotipa i tolerancije. Kako nam je bilo na prvim radionicama, možete pogledati u foto-galeriji

Opis projekta

Grad Osijek je oduvijek bio i danas je izrazito multikulturalna sredina. Danas u Osijeku, uz pripadnike hrvatskoga većinskog naroda, žive pripadnici čak 22 nacionalne manjine, od kojih je, prema posljednjem popisu stanovništva, njih 11 u porastu, dok je druga polovina u nešto manjem broju.

S ponosom valja istaknuti da se svih 20 jezika koji nose status službenih manjinskih jezika govore u gradu Osijeku. Ta nepobitnost bogatstva kulture ujedno Hrvatsku čini zemljom s najvećim brojem službenih manjinskih jezika u Europskoj uniji. Sredine koje uspijevaju njegovati kulturnu raznolikost zadržavaju svoje stanovništvo, ali i privlače novo. To su mjesta gdje se djeca i odrasli uče toleranciji, međusobnom poštivanju i uvažavanju različitosti. Projektom „Osijek - grad susreta kultura“ želimo ukazati na važnost očuvanja identiteta, jezika i kulturnih posebnosti svih etničkih i  kulturnih grupa te promovirati zajedničko kulturno nasljeđe kao vrijednost zajednice i sliku koja najbolje pokazuje širinu i otvorenost grada na Dravi i njegovih stanovnika. Projekt ima za cilj učenje i istraživanje multikulturalnosti grada te promociju kulturne raznolikosti kao zajedničke vrijednosti i bogatstva. Projektom se također nastoje razvijati i jačati interkulturalne kompetencije učenika kroz provedbu izvannastavnih sadržaja na dinamičan, zabavan i kreativan način. Nositelj projekta je Nansen dijalog centar, a provodi se u suradnji s OŠ Svete Ane, OŠ Mladost, OŠ Tina Ujevića, OŠ Vladimira Becića, OŠ Višnjevac, Graditeljsko-geodetskom školom Osijek, III. gimnazijom Osijek, Glazbenom školom Franje Kuhača Osijek, Medicinskom školom Osijek, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek i Muzejom Slavonije iz Osijeka.

  :: opširnije :: 


objavio: Goran Ledenčan  datum: 9. 11. 2017. 21:29

Posjet Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku

3. studenog 2017. godine učenici 3. a razreda u pratnji svoje učiteljice Marine Kristek posjetili su Gradsku i sveučilišnu knjižnicu u Osijeku.

Knjižničarka je djecu upoznala s novim naslovima koji su stigli u knjižnicu te s radionicama koje su im pripremili.

Učenici su tijekom boravka u knjižnici imali priliku crtati 3D olovkama, sastavljati  mBOT robote i u stankama između radionica igrati igrice na Sony Playstationu. Po završetku radionica učenici su isprobali robote koje su sastavili prolazeći različite zadatke. Roboti su slijedili zadanu liniju, izbjegli razne prepreke te gurali predmete. Svi su bili vrlo uspješni kako u izradi mBOT robota tako i u crtanju 3D olovkama.

Na kraju su svi ponijeli kući radove koje su izradili 3D olovkom.

Dojmovi s tog susreta još su se satima prepričavali u školi i izvan nje.

Marina Kristek

  :: opširnije :: 


objavio: Goran Ledenčan  datum: 6. 11. 2017. 10:12

Obavijest prijavljenim učenicima o početku i rasporedu radionica projekta - Centar izvrsnosti Osijek Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i poštovani roditelji,

obavijest o početku i rasporedu radionica projekta - Centar izvrsnosti Osijek možete pročitati pod opširniije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra TOMIĆ ILIĆ  datum: 2. 11. 2017. 12:52

Večer klasične glazbe

U ponedjeljak, 30. listopada 2017., u našoj školi održana je prva Večer klasične glazbe. Projekciji filmskog mjuzikla prisustvovalo je tridesetak učenika 7. i 8. razreda.  Učenici su nakon projekcije imali priliku zaigrati tombolu, fotografirati se u selfie kutku te počastiti grickalicama i sokovima. Domaćini ovog događaja bili su Mali kreativci koji su se pobrinuli da se projekt realizira kako je i zamišljen.

Cilj ovog projekta je poticanje učenika na  kreativno oblikovanje slobodnog vremena,  izgradnju kulture posjeta kazalištu i usvajanje kazališnog bontona. Vjerujemo da ćemo ovakvim oblicima druženja, uz njihov edukativni karakter,  pozitivno utjecati na povezanost učitelja, učenika i škole. Prilika je to da se u  opuštenoj atmosferi  još više razvije osjećaj suradnje, uvažavanja , ali i uživanja u posebnom kulturnom događaju.

Kako nam je bilo, pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Goran Ledenčan  datum: 2. 11. 2017. 09:43

Vijeće učenika

U četvrtak, 26. listopada, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika. Sjednici su prisustvovali predsjednici ili potpredsjednici razreda, pedagoginja i naši predstavnici u Dječjem gradskom vijeću: Roko Stapić, učenik 7.b razreda, Pavao Ptičar, učenik 6.b razreda i Katja Bilandžić, učenica 5.b razreda.

Nakon predstavljanja i upoznavanja, razgovarali smo o ulozi predsjednika i potpredsjednika razreda i Vijeća učenika. Vijeće učenika promiče interese učenika i predlaže mjere za poboljšanje rada, raspravlja i daje prijedloge o svim važnim pitanjima vezanim za prava, obveze i interese učenika. Svi članovi Vijeća učenika imaju svoja prava, ali i odgovornosti. To su: pravo odlučivanja i sloboda izražavanja, pravo glasovanja, pravo i odgovornost iznošenja stavova razrednog odjela i osobnih stavova, prenošenje prijedloga i zaključaka iznesenih na Vijeću učenika ostalim učenicima u razrednom odjelu te poticanje drugih učenika na međusobni dijalog i nenasilno rješavanje sukoba.

Glasovanjem svih članova Vijeća učenika za predsjednicu Vijeća odabrana je Doris Franjić, predsjednica 7.a razreda. Za zamjenicu predsjednice odabrana je Davida Prevendar, učenica 8.b razreda.

Roko, Pavao i Katja ispričali su prisutnima koje su aktivnosti Dječjeg gradskog vijeća dosad odrađene i koje su planirane u ovoj školskoj godini. Sjednica Vijeća učenika je zaključena kratkim osvrtom na prepoznavanje svega onoga na čemu smo zahvalni u našem životu, po uzoru na provedenu aktivnost Dječjeg gradskog vijeća. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Rudeš - Bogdan  datum: 30. 10. 2017. 10:52

Svečanost obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 19. listopada, u našoj školi svečano je obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U svečanosti su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda. Recitacijama, igrokazima i pjesmom pokazali smo zahvalnost za kruh i obilje darova .

Blagoslov kruha i zahvalnu misu predvodio je velečasni Robert Almaši. Ugođaju su pridonijeli i svečano ukrašeni stolovi uz obilje plodova, kiflica i kruha. Kako je protekla priredba, možete pogledati na fotografijama.

Dubravka  Lišić

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra TOMIĆ ILIĆ  datum: 20. 10. 2017. 07:39

Centar izvrsnosti - razvoj darovitosti učenika osnovnih škola Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da je Osnovna škola Svete Ane u Osijeku jedna od osam škola na području Grada Osijeka uključena u projekt Centri izvrsnosti - Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola. U projekt se uključuju učenici predmetne nastave (5.-8. razred). 

Svi zainteresirani učenici mogu sa prijaviti za sudjelovanje u navedenom projektu.

Više o projektu možete pročitati klikom na opširnije te popuniti Prijavnicu koju ćete predati školskoj psihologinji, Angiadi Prskalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra TOMIĆ ILIĆ  datum: 17. 10. 2017. 14:10

Svjetski dan učitelja

5. listopada učitelji Osnovne škole Svete Ane obilježili su Svjetski dan učitelja. Cilj ovoga vrlo važnoga datuma je potaknuti svijest o iznimnoj ulozi učitelja u cjelokupnom društvu. 

Povodom navedenoga događaja, učitelji naše škole posjetili su Novi Sad i uživali u edukativnom izletu kao i u međusobnom razmjenjivanju znanja i ideja. Boravak na zajedničkom izletu bio je prilika za opušteno druženje svih djelatnika škole.

Neka nas sve u radu s djecom kroz cijelu godinu nosi sljedeća misao:

Prosječan učitelj govori.

Dobar učitelj objašnjava.

Izvrstan učitelj pokazuje.

Vrhunski učitelj inspirira.

William Arthur Ward

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra TOMIĆ ILIĆ  datum: 6. 10. 2017. 12:11

Obavijest za roditelje povodom Dana učitelja

Draga djeco, poštovani roditelji i staratelji,

u četvrtak, 5. listopada 2017. obilježavamo Svjetski Dan učitelja.

Povodom toga, učitelji odlaze na izlet i nastava se neće održavati.

Za učenike koji koriste uslugu produženog boravka biti će organizirano dežurstvo i ručak.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra TOMIĆ ILIĆ  datum: 3. 10. 2017. 11:22

Natjecanje učenika osnovnih škola

Natjecanje osnovnih škola grada Osijeka u krosu održano je na hipodromu 19.09.2017. godine. Učenici naše škole bili su uspješni u ekipnom plasmanu. U konkurenciji dječaci, 3. i 4. razred, pojedinačno 2.mjesto osvojio je Borna Oršolić, učenik 4. a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Stojković  datum: 28. 9. 2017. 15:24

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

   21. i 22. rujna 2017. godine učenici osmih razreda OŠ Svete Ane u Osijeku bili su na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru u sklopu projekta Posjet učenika osmih razreda Vukovaru koji provodi Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

   Tijekom prvoga dana slušali su predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“, potom u pratnji razrednica, vodiča i asistenta posjetili Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Program prvoga dana završio je fakultativnom aktivnošću (disko večer) gdje su se zabavljali i družili s učenicima iz pet hrvatskih osnovnih škola.

   Tijekom drugoga dana posjetili su memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica ᾽91., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i mjesto masovne grobnice na  Ovčari.

  Posjet Vukovaru završio je Školom mira, kvizom za učenike. Našu školu predstavljale su učenice Petra Zemljak, 8.a i Laura Šomorja, 8.b i osvojile drugo mjesto. Za pokazano znanje primile su Zahvalnicu.

   Učenici osmih razreda vratili su se iz Vukovara obogaćeni znanjem o vrijednostima Domovinskog rata, značaju Bitke za Vukovar, o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te povijesnoj i kulturnoj baštini Vukovara i njegove šire okolice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža ZUBAC IŠTUK  datum: 28. 9. 2017. 15:15

17. akcija „Sigurno do cilja“

Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i  Osječko-baranjske županije, u suradnji s Odjelom prevencije PU osječko-baranjske, AMK "Slavonac" i  Automodelarskim klubom Osijek, organizirali su 17. akciju „Sigurno do cilja“. Akcija je provedena 12. rujna 2017. godine u 10 sati na Trgu Ante Starčevića uz sudjelovanje  učenika četvrtih razreda osnovnih škola Svete Ane u Osijeku, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića.

Cilj aktivnosti je skretanje pozornosti vozača na početak školske godine i na činjenicu da je veći broj djece na prometnicama, a njihovo sudjelovanje u prometu treba biti maksimalno sigurno.  Svaka škola se predstavila ekipno s tri natjecatelja i to u vožnji elektroautomobila na daljinsko upravljanje. Zadatak natjecatelja  bio je proći  stazu bez rušenja prepreka. Prednost se daje sigurnom, a ne brzom dolasku do cilja.

U natjecanju je pobijedila naša škola. Natjecatelji Borna Oršolić (4.a), Karla Iris Vinković (4.b) i Ingo Nemet (4.b) pokazali su da znaju biti pažljivi i oprezni u prometu  te tako zasluženo osvojili nagrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljerka Žulj  datum: 16. 9. 2017. 20:56

Obavijest o udžbenicima za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

prošle školske godine svi su učenici dobili besplatne udžbenike u sklopu projekta koji je Grad proveo za sve gradske osnovne škole.

Udžbenici su predviđeni za višegodišnje korištenje.

Osobno ćete preuzeti udžbenike na prvom roditeljskom sastanku koji će se održati u prva tri dana nastave.

Neki od udžbenika su radni (matematika od I. do IV. razreda) stoga je uz radnu bilježnicu koju kupujete za navedeni predmet potrebno kupiti i udžbenik.

Inače, za sve predmete je neophodno kupiti radne bilježnice i dodatne materijale.

U prilogu se nalazi popis udžbenika koji se koriste u našoj školi. Potrebno je otvoriti link OPŠIRNIJE koji se nalazi ispod ovoga teksta.

Radne udžbenike i radne bilježnice koje je potrebno kupiti označili smo zelenom bojom.

Srdačan pozdrav roditeljima i učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra TOMIĆ ILIĆ  datum: 20. 6. 2017. 08:55
» Arhiva naših vijesti    
 


JAVNI POZIV

RASPORED ZVONA

Raspored zvona prijepodne

1.sat

8.00 – 8.45

2.sat

9.00 – 9.45

3.sat

9.55 – 10.40

4.sat

10.45 – 11.30

5.sat

11.35 – 12.20

6.sat

12.25 – 13.10

 

Raspored zvona poslijepodne

1.sat

14.00 – 14.45

2.sat

14.50 – 15.35

3.sat

15.40 – 16.25

4.sat

16.30 – 17.15


PONUDE

OSIGURANJE

e-Dnevnik

Dabar


Centar za informiranje i savjetovanje o karijeriBrojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 627005

Razredne vijesti

ESSEKERi
Na stranici ESSEKERi možete pročitati biografije bivših učenika naše škole:

Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Zanimljivi linkovi


RSS Reader
Portal za škole: Kalendar
17.11.2017. 08:30
17. studenoga - Svjetski dan filozofije
Svjetski dan filozofije je međunarodna manifestacija koju je pokrenuo 2002. UNESCO-ov Ured za filozofiju. Manifestacija je zamišljena kao niz predavanja o filozofiji za širu javnost u svrhu boljeg razumijevanja struke i mjesta filozofije u suvremenom svijetu, a obilježava se svakog trećeg četvrtka u studenom.


Hrabri telefon
Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.
Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman, a dostupan je na stranici
www.hrabritelefon.hr. Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!" 

Urica

preskoči na navigaciju