preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svete Ane u Osijeku

Login
PONUDE

Prema Javnom pozivu 1/17 za Izvanučioničku nastavu četvrtih razreda izabrana je ponuda:

APP TURIZAM D.D.

e-Dnevnik

e-Dnevnik za nastavnike

Upute za učenike i roditelje

 

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

Upisi.hr

Najskockaniji web 2012.
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 594030
Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš?
(Ako trebaš savjet za savladavanje treme, u „Kutku za učenike“ nalazi se prezentacija „Kako savladati strah?“.)Križaljke
ESSEKERi
Na stranici ESSEKERi možete pročitati biografije bivših učenika naše škole:
Josip Juraj Strossmayer
Leopold Lavoslav Ružička
Dobriša Cesarić
Julije Njikoš
Borivoj Dovniković Bordo
Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Jeste li znali?

Imali smo prvi tramvaj u jugoistočnoj Europi (1884.). Prvi u Europi i drugi u svijetu krećemo s beskontaktnom naplatom gradskog prijevoza. Imat ćemo prvi lutkarski muzej u Hrvatskoj. Imamo najveći zoološki vrt u Hrvatskoj (11 hektara površine). Muzej Slavonije čuva najstariju tamburu u Hrvatskoj napravljenu 1847. U Osijeku je osnovan prvi tamburaški orkestar u Hrvatskoj (1847.). Muzej Slavonije je najveći kompleksni muzej u Hrvatskoj s najvećom specijaliziranom knjižnicom. Osijek ima najstarije športsko društvo u Hrvatskoj – Građansko streljačko društvo Osijek 1784. Osijek ima najstarije gimnastičko društvo u Hrvatskoj – Gimnastičko društvo Osijek, osnovano 1865. Osijek je jedini grad u Hrvatskoj s grijanim trgom (središnji Trg Ante Starčevića). Osijek je prvi grad u Europi koji je vratio imovinu Židovskoj općini. Imamo najveću stalnu izložbu školjki, puževa i ostalog morskog svijeta u Hrvatskoj i ovom dijelu srednje Europe (250 000 eksponata).

RSS Reader
Portal za škole: Kalendar
25.04.2017. 10:02
25. travnja - Dan DNK
Na današnji dan, 25. travnja 1953. godine znanstvenici James Watson, Francis Crick, Maurice Wilkins i Rosalind Franklin objavili su u stručnom časopisu Nature objašnjenje strukture DNK. Zbog toga se upravo na taj datum obilježava Međunarodni dan DNK.

Hrabri telefon
Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.
Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman, a dostupan je na stranici www.hrabritelefon.hr. Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!" 
Urica

ŠKOLSKI PREVENTIVNI PROGRAM, šk. god. 2016./2017.
Priloženi dokumenti:
Skolski preventivni program.docx

Časopis "Priroda"
U časopisu "Priroda" br. 5 2013. godine objavljen je članak Biologa OŠ Svete Ane - Šišmiši nisu vampiri.
SvAna

Deutsch online lernen
Na današnji dan
Eko rječnik
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D E F G H I K M N O P R S T U V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 103)

bez opisa

Potraži izraz:
Zvrkov portal
vijesti
Državno natjecanje iz njemačkog jezika
Karmen Jašarević / datum: 14. 4. 2017. 11:41

Budući da smo škola  s odjelima njemačko-austrijske nacionalne manjine u kojima se uči i njeguje njemački jezik i kultura od prvoga razreda, imali smo predstavnika na državnom natjecanju iz njemačkog jezika.

Nakon osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanjuiz njemačkog jezika u kategoriji A (lista A u Osječko-baranjskoj županiji), učenica 8.b razreda, Aishe Vejseli, predstavljala je našu školu na državnom natjecanju. Domaćin državnog natjecanja od 5. do 7. travnja 2017. bila je OŠ Sveti Martin na Muri.U kategoriji učenika koji uče njemački jezik od 1. razreda osnovne škole, Aishe je ostvarila zapažen rezultat osvojivši 10. mjesto.

Nakon dvodnevnog testiranja, imali smo prigodu upoznati ovo živopisno mjestašce uz rijeku Muru te njegove turističke potencijale.

Vjerujemo da će naša Aishe njegovati njemački jezik i ubuduće te nastaviti ostvarivati odlične rezultate. Želimo joj puno uspjeha! 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje osnovnih škola u atletici
Branka Stojković / datum: 6. 4. 2017. 18:25

    

6.04.2017. na stadionu Gradski vrt održano je školsko natjecanje osnovnih škola grada Osijeka u atletici za 5 i 6. razrede. Naša učenica KRUNOSLAVA KUŠENIĆ osvojila je pojedinačno 2. mjesto u bacanju suvanjem medicinkom za djevojčice.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u atletici za osnovne škole
Branka Stojković / datum: 30. 3. 2017. 15:39

29.03.2017. održano je natjecanje u atletici za osnovne škole. Pojedinačno učenici su osvojili dvije zlatne medalje-DINO ŠVARCER u trčanju na 800 m i LARA VIDAKOVIĆ u trčanju na 300 m. Čestitamo na osvojenim medaljama!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih škola
Višnja Rudeš - Bogdan / datum: 7. 3. 2017. 18:58

Naša škola bila je ponovno domaćin svim učenicima koji su sudjelovali na Županijskom natjecanju iz povijesti. U natjecanju je sudjelovalo ukupno 40 učenika: 18 učenika 7. razreda i 22 učenika 8. razreda. I ovaj put, učenici i njihovi mentori pokazali su da volja i ustrajan rad vode do uspjeha. Napetost i gužva u školskom hodniku pružali su dovoljnu poruku o tome koliko su učenici zainteresirani  za rezultate.

Svim sudionicima Županijskog natjecanja iz povijesti čestitamo na sudjelovanju i pokazanom znanju.

 


[OPŠIRNIJE]Dan talentiranih učenika
NEVENKA MUDRI Ana Piljić / datum: 20. 2. 2017. 17:52

Natjecanje „Strossmayer je tvoj, pokaži talent svoj!“

Povodom cjelogodišnjeg projekta u čast Josipa Jurja Strossmayera, u školi Svete Ane u Osijeku održano je prvo natjecanje pod nazivom „Strossmayer je tvoj, pokaži talent svoj!“. Svoj talent su pokazali učenici svih razreda i to pjesmom, plesom, glumom i ritmikom. Koliko su izvedbe bile kreativne, a poneke dovedene do savršenstva, vidljivo je u vremenu koje je bilo potrebno četveročlanom povjerenstvu u donošenju konačnih odluka. Nagrade su dodijeljene po kategorijama: ples, izvedba pjesme, sviranje, scenski nastup. I u samom osmišljavanju nagrade-medaljona do izražaja je došla kreativnost učenice Nikoline Ćavar (6.a) koja je osmislila likovno rješenje - izgled medaljona. Svi natjecatelji plijenili su pažnju gledatelja svojim uvježbanim točkama i pokazali neke neotkrivene talente, ali i volju, hrabrost i odlučnost u nastupu.

Bila je to prigoda da se u  školsku svakodnevnicu unese nešto novo, raznovrsno, ali  i pokaže  sebe u novom svjetlu.

Vjerujemo da su uživali i izvođači, ali i svi oni koji su ih taj dan imali prigodu čuti i vidjeti. Za nas je to bio pravi mali festival radosti.


[OPŠIRNIJE]Projekt DRVO KOJE ČITA u 3. B razredu
DUBRAVKA LIŠIĆ / datum: 17. 2. 2017. 18:40

Latice u obliku srca

Projekt učenika 3.b, njihove učiteljice i školske knjižničarke, nastavljen je obilježavanjem Valentinova. Uvijek susretljivi učenici pokazali su volju i želju za suradnjom. Druženje je započelo razgovorom o ljubavi. Učenici su iz „čarobne kutije“ izvlačili trakice s pitanjima o ljubavi: što je ljubav, kako danas pokazujemo ljubav i zaljubljenost, što je vječna, a što nesretna ljubav, tko će prije pokazati zaljubljenost, djevojčice ili dječaci… Odgovori su bili duhoviti, ali bilo je i onih koji više priliče mudrome promišljanju starijih učenika, pa čak i odraslih. Recept za ljubav je, svakako, crvena ruža, lijepa riječ i izjava da nekoga voliš – ako si dovoljno hrabar.

Nakon mudrih razgovora, knjižničarka je pročitala priču „prvi sudar“ Zlatka Krilića koja duhovito opisuje ljubavnu zgodu jednoga dječaka.

Druženje smo završili pisanjem misli i poruka o ljubavi. Svatko je mogao na crveno ili bijelo srce napisati poruku, a naše drvo koje čita prolistat će uskoro listićima u obliku srca.  


[OPŠIRNIJE]U ZNAKU VALENTINOVA
DUBRAVKA LIŠIĆ / datum: 15. 2. 2017. 18:16

Svako srce nekog treba

Valentinovo je zavladalo hodnicima naše škole. Kao i prethodnih godina, u školskoj knjižnici razvrstana je pošta koju su učenici tijekom prošlog tjedna donosili i odlagali u prigodno ukrašenu kutiju.

Podjela pisama uslijedila je nakon 1. školskog sata i već na početku mogao se osjetiti duh Valentinova i iščekivanje. Nestrpljivo, poštu su očekivali i prvašići , ali i učenici osmih razreda. Ideje za ukrašavanje omotnica bile su raznovrsne: od onih uobičajenih pa sve do posebno oblikovanih i obojanih.

Vjerujemo da su pisma našla svoje nove vlasnike te da će u njima pobuditi, ako ne ljubav, onda barem tračak sreće.


[OPŠIRNIJE]Predprijave za upis u prvi razred
Višnja Rudeš - Bogdan / datum: 3. 2. 2017. 11:33

Poštovani roditelji i skrbnici,

predprijave za upis u prvi razred primat će se u razdoblju od 6. veljače do 17. veljače 2017. godine.

Molimo Vas da se tijekom ovog razdoblja javite u tajništvo škole ili pedagoginji svakim radnim danom  od 11 do 14 sati, osobno ili na telefon: 031/372-744.

Nakon obavljenih predprijava, bit ćete obaviješteni pisanim putem o svim potrebnim informacijama i terminima pregleda djece.

Za više informacija, molimo pročitajte dokumente u prilogu.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE
Anita Midžić Topalović / datum: 2. 2. 2017. 13:01

26. siječnja 2017. godine u našoj školi održano je školsko natjecanje iz matematike. Natjecanju je pristupilo 22 učenika i to: 5 učenika iz četvrtog razreda, 7 učenika iz petog razreda, 3 učenika iz šestog razreda,  4 učenika iz sedmog razreda i 3 učenika iz osmog razreda. Nakon pregledanih radova učenika, povjerenstvo je za daljnje natjecanje predložilo Patricka Stradiottija, učenika 5.b razreda. Patricku želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju. Članovi povjerenstva: Anita Midžić Topalović, Anela Bocor Taler i Viktorija-Silvija Roguljić.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u sportskoj gimnastici
Branka Stojković / datum: 2. 2. 2017. 08:49

Naša škola bila je domaćin 27.01.2017. Županijskog natjecanja u sportskoj gimnastici osnovnih škola u organizaciji Županijskog školskog športskog saveza Osječko - baranjske županije u dvorani Gimnastičkog društva Osijek-Žito.

Naša ekipa osvojila je 4. mjesto u sastavu : BARBARA ČULJAK,IVA JANJIĆ,LEONARDA BAJTO ,LORENA JELOŠEK I KARLA MIKULIĆ. Natjecanje je otvorila naša ravnateljica gđa Emina Šinka.

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" Poziv na prijavu za sudjelovanje
Anela Bocor Taler / datum: 1. 2. 2017. 19:30

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 23. ožujka 2017. godine u 12. 30, devetnaesti put će se održati Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica“.

„Klokan bez granica“ je nevladina udruga koja se samofinancira od sredstava koje uplaćuju učenici koji se žele natjecati. Kao i svih prethodnih godina, predviđeno je da učenici sami financiraju natjecanje sa svotom od 15 kn po učeniku, a od tih sredstava 60% odlazi na poklone i nagrade učenicima (svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu; u 2016. godini dodijeljeno je 4011 nagrada i oko 1000 utješnih nagrada), a 40% na materijalne troškove (članarinu u međunarodnoj udruzi, prijevod zadataka, tiskarski i poštanski troškovi, ispravak zadataka i dr.).

Prema međunarodnim dogovorima, svaki se učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi.

Na sljedećoj poveznici možete pročitati sve potrebno o natjecanju: http://www.matematika.hr/klokan/

Svi učenici koji žele sudjelovati na natjecanju neka se jave svojoj učiteljici najkasnije do petka, 3.2.2017. godine. Također, novac za sudjelovanje na natjecanju je potrebno donijeti najkasnije u petak 3.2.2017. godine.

Motto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala.


[OPŠIRNIJE]Zimska škola matematike
Anita Midžić Topalović Anela Bocor Taler / datum: 23. 1. 2017. 09:28

U suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te Udruge matematičara Osijek, 29. prosinca 2016. u prostorijama OŠ “Mladost“ Osijek održana je 24. Zimska škola matematike.

I ove su godine učenici 5.,6. i 7. razreda naše škole pod vodstvom učiteljica matematike Anelom Bocor Taler i Anitom Midžić Topalović, koje su ujedno održale radionicu za 8. razrede, odvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Zimsku školu matematike. Voditelji radionica su zanimljivim i izazovnim sadržajima popularizirali matematiku među učenicima osnovnoškolske dobi. Posebnu pozornost i interes pokazali su za zajedničko predavanje na temu Matematičke igre i kako pobijediti Vedrana Deduša i Branimira Jungića iz udruge Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ iz Zagreba. 


[OPŠIRNIJE]GRADSKO NATJECANJE U GIMNASTICI
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 20. 1. 2017. 08:22

19.01.2017. u organizaciji Školskog športskog saveza grada Osijeka, održano je Gradsko natjecanje osnovnih škola u sportskoj gimnastici za djevojčice.

Naša školska ekipa u sastavu: Lorena Jelošek, Iva Janjić, Barbara Čuljak, Iva Krivić i Leonarda Bajto osvojila je 1. mjesto.

Ekipno su za školu nastupale i Lana Ivošević,Tara Birnbaum, Karla Mikulić i Laura Frajt koje su osvojile 5. mjesto.


[OPŠIRNIJE]U DUHU BOŽIĆA
DUBRAVKA LIŠIĆ / datum: 23. 12. 2016. 23:06

U četvrtak, 22. 12. 2016. u našoj školi bilo je iznimno svečano. Božićnom priredbom proslavili smo radost Božića. Bogatim i raznovrsnim programom  željeli smo svim gostima, roditeljima, učiteljima i učenicima  donijeti osjećaj radosti, zajedništva, zahvalnosti. U programu  su  sudjelovali svi - od prvašića do učenika 8. razreda. Vjerujemo da smo radost, koju smo i sami osjećali pripremajući božićnu priredbu, prenijeli do srca svih. Nit koja je spojila sve izvedbe  radost je Kristova rođenja  i osjećaj zajedništva, dobrote i ljubavi.

I samo predvorje škole, ukrašeno  u božićnom ozračju i ispunjeno gostima, pridonijelo  je da ova večer bude posebna. 


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Ivica Rumora / datum: 23. 12. 2016. 11:17

 

Učenici i djelatnici Oš Svete Ane u Osijeku

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje osnovnih škola u badmintonu
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 15. 12. 2016. 08:01

Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u badmintonu održano je 13. 12. 2016. godine u Graditeljsko-geodetskoj školi.

Ekipa Osnovne škole Svete Ane u Osijeku u sastavu: Dino Švarcer, Ivo Lacković, Lukas Ćosić i Davor Reit, osvojila je treće mjesto.

Čestitamo našim učenicima!!


[OPŠIRNIJE]Sat kodiranja 2016
Anela Bocor Taler / datum: 12. 12. 2016. 20:28

U razdoblju između 5. i 9. prosinca 2016. g. u suradnji s osječkom udrugom Osijek Software City, učenici naše škole sudjelovali su u globalnom projektu "Sat kodiranja" (Hour of Code).

Sve radionice pripremila je nastavnica Anela Bocor Taler te iste provela u razrednoj nastavi. Učenici predmetne nastave sudjelovali su u ovoj inicijativi na satu informatike uz vodstvo nastavnika Ivice Rumore. Ove godine smo imali pomoć 10 volontera udruge Osijek Software City kojima zahvaljujemo na odvojenom vremenu i odličnom druženju. Radionice su realizirane u razrednim odjelima od 1. do 8. razreda.

U jednom školskom satu učenici su se kroz igru upoznali s osnovama programiranja, kao što je korištenje naredbi, petlji ili funkcija. Poznavanje osnova kodiranja pomaže razvijanju vještina rješavanja problema, logičkog mišljenja i zaključivanja te kreativnosti.

Fotografije sa sata kodiranja pogledajte u našoj galeriji.


[OPŠIRNIJE]Održana Večer matematike 2016.
Anela Bocor Taler / datum: 7. 12. 2016. 15:36

Kako je najavljeno, 1. prosinca 2016. u našoj školi održana je Večer matematike. Ukupno 237 sudionika tog se poslijepodneva zabavljalo na matematički način. Večer matematike provodi se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Djelić atmosfere pogledajte u našoj galeriji.

 


[OPŠIRNIJE]Lampioni za Dan grada Osijeka
Ivica Rumora / datum: 3. 12. 2016. 07:42

U prigodi Dana grada Osijeka i ove godine u Atriju Muzeja Slavonije na Trgu sv.Trojstva u Tvrđi  svečano je otvorena 23. izložba LAMPIONI  ZA DAN GRADA, koju  Turistička zajednica grada Osijeka organizira u suradnji s  Društvom pedagoga tehničke kulture Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

U izložbi  sudjeluju učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka  koji na svoj kreativan način obilježavaju Dan grada.

Ove godine osvojili smo dvije nagrade:

Ernest Tomić  5.b.- 2.mjesto u kategoriji Osijek grad sporta

Marija Mršo 5.b. -3.mjesto u kategoriji nagradna igra Facebook TZ Osijek

Nagrađenim učenicima čestitke.

Sretan ti rođendan, voljeni grade! 

Učenici i djelatnici OŠ Svete Ane u Osijeku.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt "Matematičke priče"
Anela Bocor Taler / datum: 30. 11. 2016. 16:46
eTwinning projekt

Ukupno 27 učenika predmetne nastave s učiteljicama matematike Anelom Bocor Taler i Anitom Midžić Topalović sudjeluje  u eTwinning projektu “Matematičke priče”. Projekt se provodi tijekom prvog polugodišta školske godine 2016./2017. Osim naše škole, u projektu sudjeluje još dvadesetak škola iz cijele države. Ciljevi projekta su:

  • upoznati učenike s matematičkom povijesti
  • smjestiti matematičke ličnosti i pojmove koji se uče na satu u povijesni kontekst
  • identificirati povijesna razdoblja i smjestiti u njih najbitnije matematičke događaje
  • upoznati učenike s različitim web 2.0 alatima i pokazati mogućnosti njihovog korištenja u različitim nastavnim predmetima
  • upoznati učenike s različitim dijelovima Republike Hrvatske
  • razvijati vršnjačko učenje, međusobnu toleranciju i digitalnu pismenost

Jedan od zadataka unutar projekta bio je predstaviti sebe i svoju školu, kao i svoj okoliš. U nastavku pogledajte video koji su osmislili učenici zajedno sa svojim nastavnicama. 


[OPŠIRNIJE]Večer matematike 2016. – poziv učenicima i roditeljima
Anita Midžić Topalović Anela Bocor Taler / datum: 25. 11. 2016. 10:49

Dragi učenici i roditelji,

ove će se godine 2. put održati Večer matematike u našoj školi. Pozivamo vas da zajedno 1. prosinca 2016. u 18, 00 sati u prostorijama naše škole otkrivamo zabavnu stranu matematike.

Večer matematike je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike među djecom i njihovim roditeljima. Provodi se kao skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji.

Svi koji žele sudjelovati neka se jave svojoj učiteljici matematike zbog organizacije i pripreme materijala najkasnije do ponedjeljka 28. studenog 2016. godine.

Radujemo se vašem dolasku!

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Osnovnih škola u badmintonu
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 25. 11. 2016. 10:04

24. studenog 2016. održano je natjecanje učenika i učenica Osnovnih škola grada Osijeka u badmintonu. Muška ekipa naše škole osvojila je 2. mjesto i izborila pravo natjecanja na Županijskoj razini. 

Članovi ekipe: Dino Švarcer, Ivo Lacković, Davor Reit i Lukas Ćosić.

Čestitamo našim dječacima!
 


[OPŠIRNIJE]IZBORI ZA DJEČJE GRADSKO VIJEĆE
Anita Midžić Topalović / datum: 22. 11. 2016. 18:49

U ponedjeljak, 21. studenog 2016. godine, održali smo u našoj školi izbore za Dječje gradsko vijeće. Glasovali su svi učenici 4., 5. i 6. razreda. Rezultati glasovanja su sljedeći:

Predstavnik naše škole u Dječjem gradskom vijeću je:

ROKO STAPIĆ, 6. b

Zamjenici predstavnika naše škole su:

PAVAO PTIČAR, 5. b

KATJA BILANDŽIĆ, 4. b

Čestitamo svim kandidatima na sudjelovanju i želimo sreću izabranim učenicima u radu u Dječjem gradskom vijeću!

 


[OPŠIRNIJE]Završnica natjecanja u izražajnom čitanju poezije
DUBRAVKA LIŠIĆ / datum: 20. 11. 2016. 17:04

STIHOVI   IZGOVORENI  SRCEM

U četvrtak 17. studenoga 2016. održana je završnica natjecanja u izražajnom čitanju poezije. Svi sudionici natjecanja pokazali su da se s knjigom ne moramo družiti samo u MJESECU KNJIGE, nego je ona naš suputnik u životu. Odati počast knjizi možemo tijekom cijelog života i tada će to druženje biti pravo nadahnuće, otkrivanje novih svjetova.

Da knjigu uistinu vole, a da im čitanje poezije predstavlja pravi izazov, pokazale su i sudionice posljednjeg kruga natjecanja u izražajnom čitanju poezije – Beatris Findrk, Aishe Vejseli i Dunja Kreidl, učenice 8. b razreda.

Osim izražajnoga čitanja, valjalo je pokazati domišljatost u izboru poezije, prepoznati  vlastiti osjećaj. Iako su u izražajnom čitanju sve sudionice izazvale brojne emocije, pobjednica natjecanja je Dunja Kreidl. Dunji je uručena knjiga ČUDO  kao nagrada, a završnici natjecanja nazočio je 8. b, učiteljica A. Bilmez i sudionici prethodnih krugova natjecanja. Lijepim riječima završnicu natjecanja popratila je i ravnateljica Emina Šinka te članice povjerenstva S. Medvedović, B. Vulić i knjižničarka D. Lišić. 


[OPŠIRNIJE]I našu je školu posjetio Dabar
Anita Midžić Topalović / datum: 17. 11. 2016. 08:34

Od ove školske godine naša škola uključila se u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima te široj javnosti. Natjecanje se ove godine prvi puta održalo u Hrvatskoj u razdoblju  od 7. do 11. studenog 2016. godine. Sudjelujući u natjecanju, učenici su uvidjeli da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu u kojoj se potiče razvoj računalnog razmišljanja rješavanjem primjerenih problemskih i logičkih zadataka i to od 1. razreda osnovne škole.

Na natjecanju u Republici Hrvatskoj sudjelovalo je 5 927 učenika. U našoj školi natjecanju su se pridružili učenici 2. a i 2. b razreda s učiteljicama Marinom Kristek i Maricom Mršo te učenici predmetne nastave sa svojim učiteljicama matematike Anelom Bocor Taler i Anitom Midžić Topalović. Sudjelovalo je  48 učenika, a od njih je u 10% najboljih izabrano 11 učenika:  

  • Fabijan Stanić, Leona Šegec, Katja Korovljević, Anja Janković, učenici 2. razreda
  • Kimi Dmitrić, Patrik Stradiotti, učenici 5. razreda
  • Sanja Čalošević, učenica 6. razreda
  • Luka Jerković, Aishe Vejseli, Zoa Majić, Laura Bradarić, učenici 8. razreda

S ponosom ističemo da je učenik Fabijan Stanić (2. b) postigao najbolji rezultat na razini cijele države u kategoriji drugih razreda.

Vrijedno je pohvaliti i istaknuti entuzijazam svih prijavljenih  i motiviranost za natjecanje Dabar te njihov uspjeh u samom natjecanju.

 

 


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Višnja Rudeš - Bogdan / datum: 17. 5. 2016. 10:50

Poštovani roditelji i učenici 8. razreda,

kako nam se približava kraj nastavne godine tako su i upisi u srednje škole sve bliži. Na sljedećim web stranicama možete se upoznati sa svim, zasad dostupnim, informacijama vezanim za upis u srednje škole u šk. god. 2016./2017.

http://upisi-u-srednju.ucenici.com/

http://upisi.weebly.com/Odluka-o-upisu-ucenika-u-I-razred-srednje-skole-u-skolskoj-godini-2016-2017.html

https://www.upisi.hr/upisi/

http://e-usmjeravanje.hzz.hr/

http://www.skole.hr/

http://www.cisok.hr/

https://www.facebook.com/skolovanje.hr

U tijeku je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., na web stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u koji se možete uključiti do 19. svibnja 2016. godine.

Nakon objave službene Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole, organizirat ćemo sastanak za roditelje i učenike gdje ćete dobiti sve potrebne  informacije.


[OPŠIRNIJE]Posjet Vukovaru
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 18. 11. 2016. 11:33

I ove su godine učenici naše škole sudjelovali u projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Terenska nastava za 8.a i 8.b razred bila je organizirana 27. i 28.9.2016.Učenici su bili smješteni u hostelu „Dubrovnik“, a s njima su bile učiteljice Anita Opančar i Maria Milinković te asistentica u nastavi Bojana Milanović.

Prvog je dana na programu bio posjet Gradskom muzeju i Muzeju vučedolske  kulture te predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“. Učenici su slobodno poslijepodne iskoristili za šetnju gradom.

I drugoga su dana posjetili brojna memorijalna mjesta: Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti (Spomen-dom Blage Zadre), Vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i Ovčaru.

Učenicima je osobito bio zanimljiv posjet Muzeju posvećenom logorašima kao i   oklopna vozila izložena u krugu vojarne.

Posjet Vukovaru završio je Školom mira i kvizom znanja o Domovinskom ratu.


[OPŠIRNIJE]UZ MJESEC HRVATSKE KNJIGE
DUBRAVKA LIŠIĆ / datum: 7. 11. 2016. 20:28

Svaka knjiga ima svoju dušu                      

Posebno lijepo prihvaćena aktivnost u našoj školi je natjecanje učenika u izražajnom čitanju. Prigoda je  to  da na dostojan način odamo počast knjigama općenito. No, knjiga nije u rukama ljubitelja čitanja samo u to vrijeme, nego i tijekom  cijele godine. Tko voli čitati, ne bira vrijeme. Jednostavno, živi s knjigom i uz knjigu.

U natjecanju u izražajnom čitanju  okušat će se učenici 7. i 8. razreda (oni koji žele). Odlučili smo vrijeme čitanja posvetiti poeziji i otkriti svu ljepotu i izražajnost koja se u njoj krije. Sudionici natjecanja pripremaju poeziju (1 pjesmu) po svojem izboru i interpretiraju je pred povjerenstvom i prijateljima iz razreda koji su ujedno i gosti tijekom trajanja natjecanja.  Iako govorimo o natjecanju, zapravo je riječ o najljepše i najizražajnije ostvarenoj osobnoj interpretaciji pojedine pjesme. U 2. krug natjecanja ušlo je 7 učenika, a tko će pobijediti, saznat ćemo 17. studenoga 2016. Tada će pobjedniku biti uručena prigodna nagrada i diploma za pobjedu u izražajnom čitanju.

Ovom aktivnošću želimo pokazati da je knjiga najiskreniji suputnik (ali i supatnik) u našem životu,beskrajan izvor nadahnuća i  mjesto trajnih ljudskih vrijednosti.

 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje osnovnih škola u krosu
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 2. 11. 2016. 11:37

U Valpovu je 27. listopada 2016. godine održano Županijsko natjecanje osnovnih škola u krosu za učenike 7. i 8. razreda. Naše učenice  (7. i 8. razred) osvojile su ekipno 2. mjesto. Za ekipu Osnovne škole Svete Ane u Osijeku trčale su Stella Nikolić, Gabrijela Šimunović, Lucija Mandić i Barbara Mandić. Voditeljica ekipe je Branka Stojković.


[OPŠIRNIJE]Vijeće učenika
Anita Midžić Topalović / datum: 30. 10. 2016. 20:29

U utorak, 25. listopada, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika. Prisustvovali su joj predsjednici svih razreda naše škole i pedagoginja.

Međusobno  su se predstavili i razgovarali o tome kakav treba biti predsjednik razreda i koja je njihova uloga u Vijeću učenika. Upoznali su se i s ovogodišnjim školskim projektom „Josip Juraj Strossmayer – učenik naše škole“ namijenjenom svim učenicima. 

Učenici su glasovanjem odabrali predsjednicu Vijeća učenika Osnovne škole Svete Ane u Osijeku. Izabrana je Doris Franjić, učenica 6.a razreda. Njezin zamjenik je Edvin Aliti, učenik 4.a razreda.

 


[OPŠIRNIJE]DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Suzana Barišić / datum: 20. 10. 2016. 20:45

U srijedu, 19. listopada 2016. u OŠ Svete Ane obilježen je Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

Svi učenici, učitelji i ostali djelatnici škole, okupili su se u holu, kako bi zajedničkom molitvom i blagoslovom zahvalili za kruh, kao dar života i istaknuli svoj ponos na tradiciju koju baštinimo.

Djeca su kroz igrokaze, recitale i pjesme pokazala koliko im znači ovaj dan.


[OPŠIRNIJE]ORAHOVICA – ŠKOLA U PRIRODI
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 30. 9. 2016. 08:52

Učenici  3. a i 3. b razreda Osnovne škole Svete Ane boravili su u Orahovici u Školi u prirodi (od 19. 9. do 24. 9. 2016.).

Bila je to prigoda za stjecanje novoga znanja, ali i ugodan boravak u prirodi. Osim promjena koje prate izmjenu godišnjeg doba, učenici su upoznali i brojne povijesne znamenitosti Orahovice.  Posjetili su Muzej grada Orahovica, sjenicu kneginje Ružice, Gutmannovu lokomotivu i Orahovačko jezero. U daljini mogli su vidjeti i ostatke zidina Ružice grada. Svi dani bili su ispunjeni korisnim, kvalitetnim i raznovrsnim  sadržajima. Igre i druženja nije nedostajalo. Učenici su imali prigodu upoznati svoje vršnjake iz Pakraca i proširiti krug prijatelja.

Tijekom boravka u Školi u prirodi provedena je i obuka djece neplivača te rekreativno plivanje za djecu plivače. U finalnom natjecanju  učenici Dorian Bogdan (3. b) i Nora Rehlicki (3. a) osvojili su 1. i 2. mjesto.

Na povratku smo posjetili zoološki vrt u Našičkom Markovcu. Povratak kući značio je kraj boravka u Orahovici, ali će sjećanje i priče o danima provedenim u igri, veselom druženju i  novom znanju  zasigurno trajati još neko vrijeme. Većini će to biti i trajna uspomena na jedan dio školskoga života.

                                                                                                                                                                           Učiteljice: Kata Akšamović i Ljerka Žulj


[OPŠIRNIJE]KROS UČENIKA ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA OSNOVNIH ŠKOLA
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 26. 9. 2016. 13:38

Dana 22 rujna 2016. godine na osječkom hipodromu održan je kros učenika školskih sportskih društava osnovnih škola grada Osijeka. U disciplini učenici 7. i 8. razred 1. mjesto osvojio je Dino Švarcer (8.b). U istoj disciplini 4. mjesto osvojila je učenica Stela Nikolić (8.b).

U utrci 3. i 4. razreda, učenica Barbara Čuljak (4.b) osvojila je 4. mjesto.

Učenice 7. i 8. razreda osvojile su 1. mjesto.


[OPŠIRNIJE]AKCIJA "SIGURNO DO CILJA"
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 14. 9. 2016. 14:20

Akcija „Sigurno do cilja“ održana je  12. rujna 2016. na Trgu Ante Starčevića. U akciji su sudjelovali učenici nižih razreda obližnjih škola, a predstavnici naše škole bili su učenici 4.a i b razreda. Organizatori su Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a suorganizatori Odjel prevencije PU osječko-baranjske, AMK Slavonac i Automodelarski klub Osijek.

Učenici su se natjecali u vožnji elektroautomobila na daljinsko upravljanje. Zadatak je bio provesti stazu s preprekama, uz uvjet da se prepreke ne poruše. Prednost je bila na sigurnom, a ne brzom dolasku do cilja. Da znaju biti pažljivi i oprezni u prometu, dokazali su učenici Zvonimir Šimunović (4.b)  i Rene Keri (4.b)  te tako osvojili nagrade.

Cilj ove akcije  je skretanje pozornosti vozača na početak nove školske godine, na veći broj djece na prometnicama i  važnost opreznog i sigurnog kretanja u prometu.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o udžbenicima za školsku godinu 2016./2017.
Sandra TOMIĆ ILIĆ / datum: 13. 6. 2016. 12:53

Poštovani roditelji,
prošle školske godine svi su učenici dobili besplatne udžbenike u sklopu projekta koji je Grad proveo za sve gradske osnovne škole.
Udžbenici su predviđeni za višegodišnje korištenje.

Osobno ćete preuzeti udžbenike na prvom roditeljskom sastanku koji će se održati u prva tri dana nastave.

Neki od udžbenika su radni (matematika od I. do IV. razreda) stoga je uz radnu bilježnicu koju kupujete za navedeni predmet potrebno kupiti i udžbenik.

Inače, za sve predmete je neophodno kupiti radne bilježnice i dodatne materijale.

U prilogu se nalazi popis udžbenika koji se koriste u našoj školi. Potrebno je otvoriti link OPŠIRNIJE koji se nalazi ispod ovoga teksta.

Radne udžbenike i radne bilježnice koje je potrebno kupiti označili smo zelenom bojom.

Srdačan pozdrav roditeljima i učenicima.
 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju